• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2019

16:47

REBIĆ SAOPŠTIO: Izdavanje dokumenata i tokom praznika!

Društvo

REBIĆ SAOPŠTIO: Izdavanje dokumenata i tokom praznika!

Podeli vest

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici i da će šalteri u zgradi SIV-a 3 u Ulici Omladinskih brigada primati zahteve za izdavanje pasoša u petak, subotu i ponedeljak od 7.30 do 15.30 časova

- Rešili smo da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, imajući u vidu da svakog dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 građana dođe na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta - rekao je Rebić.

BRNABIĆ PORUČILA: Srbija lider u EU po učešću žena u IKT sektoru!


On je pohvalio službenike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno naporno i vredno rade kako bi građani u što kraćem roku dobili svoja dokumenta. 

- Takođe, i veliki broj građana koji žive i rade van Republike Srbije imaće mogućnost da prilikom dolaska u zemlju tokom praznika izvrše zamenu dokumenata - istakao je direktor Rebić prilikom posete šalter sali u zgradi SIV 3.

Direktor policije je rekao da je od početka godine, na teritoriji Srbije, podneto oko 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava.

- S obzirom da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion građana podneti zahtev za izdavanje pasoša - objasnio je Rebić.

On je naglasio da je u pojedinim policijskim stanicama na teritoriji Srbije duplo, odnosno troduplo povećan broj zahteva. Primera radi, u Policijskoj upravi za Grad Beograd, u martu prošle godine primljeno je 9.855 zahteva za izdavanje putnih isprava, dok je u martu ove godine taj broj iznosio oko 30.000 zahteva.

- U narednom periodu povećaćemo kapacitete i ljudstvo, a sve u cilju da poboljšamo usluge i prilagodimo se potrebama građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, omogućilo je građanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala E-uprava 60 dana unapred - rekao je Rebić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija