• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.04.2019

19:23 >> 19:28

HRVATI BRUTALNO BIJU I ILEGALNO UBACUJU MIGRANTE U SRBIJU: Dokle ćemo da trpimo bezobrazluk Zagreba!

Društvo

HRVATI BRUTALNO BIJU I ILEGALNO UBACUJU MIGRANTE U SRBIJU: Dokle ćemo da trpimo bezobrazluk Zagreba!

Podeli vest

Direktor Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila Radoš Đurović izjavio je danas da Hrvatska policija nastavlja praksu da brutalno bije i ilegalno vraća migrante u Srbiju, ali sve nasilnije i bez poštovanja ugovora o readmisiji za one koji su ilegalno ušli u tu državu iz Srbije

On je agenciji Beta rekao da je samo od 19. do 22. aprila više od pedeset ilegalnih migranata "kolektivno gurnuto" nazad u Srbiju. 

- Nakon što ih hrvatska policija uhvati kad dodju u Hrvatsku, bilo preko Srbije ili čak preko Bosne, ljude dovezu do granice sa Srbijom i faktički ih gurnu u Srbiju - rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, migrantima se takodje uskraćuje pravo da zatraže azil, a veoma često „bivaju brutalno pretučeni, uništavaju im se telefoni, oduzima novac".

On je rekao da Centar nema saznanja da je Srbija zbog toga reagovala i da preduzima adekvatne mere da se ta nezakonita praksa zaustavi.

KO JE EVROPSKI HITLER KOJI BI DA ZAPOČNE RAT?! Slovenici digili na noge EU i svet, NAJSTRAŠNIJE UPOZORENJE IKAD!

Prema njegovim rečima, sve intenzivnije takvo postupanje hrvatske policije je vezano i sa povećanim brojem ulazaka migranata u tu državu.

- To je najopterećenija granica, po prelasku ljudi, posle srpsko - bosanske - rekao je Đurović, dodajući da postupanje hrvatske policije poprima sve nasilnije oblike i da u određenim slučajevima poprima srazmere mučenja.

SRBIJA SE SVIM SILAMA BORI DA DOBIJE NAJVAŽNIJU INVESTICIJU U REGIONU 'Folksvagen' u Inđiji, metro u Beogradu?

Đurović je ranije danas na društvenoj mreži Tviter postavio slike Azila u Srbiji (APC) na kojima su prikazani migranti sa modricama i napisao da "surovo tretiranje migranata i izbeglica na hrvatskoj granici i ilegalni push backovi ne prestaju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Hajde da organizujemo protest ispred ambasade Republike Hrvatske tako što ćemo da posedamo na trotoar i BIJEMO DUPETOM O BETON? Ne da ćemo da im naudimo tako da ima da se izedu od muke ... Eh,gedžo srbine,dokle,bre,da budeš slep kod očiju?Jebu te albanci,hrvati,bošnjaci a najviše bosanski srbi?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija