• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. G.

07.05.2019

10:49

(VIDEO) TRAGIKOMEDIJA NA PRUŽNOM PRELAZU U KRALJEVU: Rampa ne radi, TRI BABE UPOZORAVAJU NA VOZ!

Društvo

(VIDEO) TRAGIKOMEDIJA NA PRUŽNOM PRELAZU U KRALJEVU: Rampa ne radi, TRI BABE UPOZORAVAJU NA VOZ!

Podeli vest

Na pružnom prelazu u Boračkom naselju konstantno je podignuta rampa, čak i kad naiđe voz. Tragedije sprečavaju tri starice iz tog kraja, koje stoje na prelazu i upozoravaju vozače na dolazak voza

Rampa na pružnom prelazu u Boračkom naselju u Kraljevu stalno je podignuta, čak i kad nailazi voz! Da sve bude bizarnije, tragedije su izbegnute samo zahvaljujući trima staricama iz tog kraja, koje dobrovoljno stoje na prelazu i upozoravaju vozače na dolazak voza!

Keksić za bake

Pošto starice to rade volonterski, eto prilike za nadležne organe da im donesu kafu, čaj i neki keksić
Zoran Tijanić

Fotograf i snimatelj Zoran Tijanić iz Kraljeva objavio je nedavno na svom Fejsbuk profilu dva šokantna video-snimka, na kojima se vidi kako vozovi u Boračkom naselju prolaze pored podignute rampe, tik uz automobile koji su se zaustavili pored šina.

- Ako često prelazite ovaj pružni prelaz, videćete dve-tri bake koje stoje, verovatno su tu iz komšiluka, i mašući rukama upozoravaju vozače na dolazak voza. Pošto to rade volonterski, za dobrobit sugrađana i svih putnika, eto prilike za nadležne organe da im donesu kafu, čaj i neki keksić. Verujte, vozačima puno znači kada su bake tu - napisao je Tijanić, što je izazvalo salvu komentara na račun nadležnih iz "Železnica Srbije", koji su zaduženi za održavanje signalizacije na pružnim prelazima.

"Železnice": Mašinovođe upozorene

Foto: printscreen

Iz Javnog preduzeća "Železnice Srbije" saopštili su da je putni prelaz u Boračkom naselju automatizovan, što znači da se mašinovođe odmah obaveštavaju u slučaju kvara na pružnom prelazu, kako bi se izbegle tragedije.
- U takvoj situaciji mašinovođe neposredno pre prolaska kroz taj putni prelaz daju zvučni signal, a zatim nastavljaju na način da se potpuno isključi mogućnost vanrednog događaja - stoji u saopštenju.

Tijanić je objasnio i da su snimci nastali 2. maja, i da je tog dana u roku od sat vremena dva puta naišao na podignutu rampu i voz koji je prolazio preko neobezbeđenog pružnog prelaza.

- Imao sam sreću da dva puta naletim na voz i izbegnem nesreću. Bojim se da nekoga sreća ne omaši - rekao je Tijanić.

Prema Informerovim saznanjima, starice koje vozačima signaliziraju dolazak voza žive tik pored pružnog prelaza. One znaju kada vozovi nailaze tuda, i tada izađu iz svojih kuća i mašu vozačima kako bi se bezbedno zaustavili ispred pruge.

Inače, ove strašne scene iz Boračkog naselja podsetile su na stravičnu tragediju koja se u decembru dogodila u Donjem Međurovu kod Niša, kada je voz razneo autobus "Nišekspresa". Tom prilikom nastradalo je sedam osoba, a povređeno je trideset.

Na tom pružnom prelazu, u trenutku nesreće, nije bilo rampe ni svetlosne signalizacije, već samo znak upozorenja, takozvani Andrejin krst i znak "stop". Sudski postupak protiv vozača autobusa Milana Zdravkovića (31) još je u toku i on će na slobodi sačekati presudu. 

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Strašno i žalosno gospođo "ministare" Zorice Mihajlovi.Više te okupira šta pričaju šetači.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija