• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

07.05.2019

18:36

U MINSK STIŽE 4.000 SPORTISTA IZ 50 ZEMALJA: Belorusija domaćin II Evropskih igara, saradnja sa OK Srbije izuzetna!

Društvo

U MINSK STIŽE 4.000 SPORTISTA IZ 50 ZEMALJA: Belorusija domaćin II Evropskih igara, saradnja sa OK Srbije izuzetna!

Podeli vest

Takmičenja će biti održana od 21. do 30. juna u 15 disciplina, od kojih su devet disciplina kvalifikacione za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

Belorusija će od 21. do 30. juna biti domaćin II Evropskih igara, koje se održavaju pod patronatom Evropskog olimpijskog komiteta.

U najvećim sportskim objektima Minska, poput stadiona Dinama, Minsk arene i Čižovka arene, biće održana takmičenja u 15 disciplina, od kojih su devet disciplina kvalifikacione za 32. Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

Očekuje se dolazak oko 4.000 sportista iz 50 evropskih nacionalnih komiteta, a najznačajniji sportski događaj ove godine ne samo u Belorusiji nego i na Starom kontinetu pratiće više od 1.000 predstavnika medija. Evropske igre svojim prisustvom u Minsku će podržati predsednici, premijeri i ostali visoki zvaničnici zemalja učesnica. Na manifestaciji će biti angažovano osam hiljada volontera. 

Ambasador Belorusije u Srbiji Valerij Briljov istakao je za BK televiziju važnost događaja naglasivši da su mnoge države poput Norveške, Rusije, Poljske i Turske podnele kandidaturu, ali da je za domaćina igara izabrana Belorusija 2016. godine na 45. sednici Generalne skupštine EOK.  

- Mnogo radimo i mnogo smo uradili na pripremi, imamo dobru infrastrukturu, stadione, hotele. Belorusija je sportska zemlja, od predsednika Republike do dece - svi se bavimo sportom. 

Ambasador Briljov je pohvalio odnos s Olimpijskim komitetom Srbije i dodao da svi zainteresovani za odlazak na Evropske igre u Minks detaljne informacije mogu dobiti u beloruskoj ambasadi u Beogradu.

- Belorusija je izuzetno čista zemlja, sa dobrom infrastrukturom i putevima, i veoma je bezbedna sa niskom stopom kriminala. Od srpsko-mađarske do poljsko-beloruske granice je 1.000 kilometara, što nije tako mnogo. Možete putovati kolima, ali morate znati da iz Belorusije ne možete preći autom u Rusiju. Ambasada Belorusije u Beogradu je spremna da ponudi sve potrebne informacije oko Evropskih igara, da uputi ljude kako najlakše da stignu i da pruži pomoć oko kupovine ulaznica. Imamo tri leta iz Srbije nedeljno za Belorusiju što je ogroman plus za navijače - kazao je ambasador.

On je dodao da je Belorusija veoma interesantna država, da ima lepe gradove koje treba posetiti, i da neguje dobru saradnju sa Srbijom, a kao dokaz tome je naveo da u njegovoj zemlji izuzetno uspešno posluje i kompanija BK group - Dana holding.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija