• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas/zrenjaninski.com

15.05.2019

20:47 >> 20:48

(VIDEO) PONOVO RADI IMT, SRPSKI TRAKTOR KREĆE U OSVAJANJE SVETA, prvi primerak biće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu!

Društvo

(VIDEO) PONOVO RADI IMT, SRPSKI TRAKTOR KREĆE U OSVAJANJE SVETA, prvi primerak biće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu!

Podeli vest

Prvi traktor koji je izašao iz obnovljenog pogona fabrike IMT u Jarkovcu biće predstavljen na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Meštani ovog sela u opštini Sečanj, koje je svojevremeno obradovala vest da će novi vlasnik fabrike IMT, indijska kompanija "Tafe", ponovo otvoriti pogon u Jarkovcu, sada su dobili i zvaničnu potvrdu da su namere inostranog gazde zaista ozbiljne."

Pomoćnica predsednika sečanjske opštine i bivša upravnica pogona u Jarkovcu Biljana Savović potvrdila je za portal zrenjaninski.com da je urađeno prvih sedam probnih traktora. Oni će, kako je navela, krasiti izložbeni štand na novosadskom Poljoprivrednom sajmu.

- Trenutno je angažovan manji broj ljudi, jer su pripreme za zvaničan početak rada pogona još uvek u toku. Hala u kojoj će se odvijati proizvodnja za sada nije u potpunosti osposobljena za rad. Prema poslednjim informacijama, zvaničan početak rada pogona u ovom selu mogao bi se očekivati u septembru ove godine - istakla je Savović.

Ona podseća da su svojevremeno ovde postojali dobri elektro-zavarivači. Oni su bili deficitarni u kompaniji IMT, pa su ovdašnji radnici išli na ispomoć u druge pogone. U najbolje vreme IMT u Jarkovcu zapošljavao 120 radnika. U tom pogonu, koji je sada preuzeo "Tafe", proizvodile su se jednoosovinske prikolice nosivosti 3,5 tona, kao i stranice za traktorske kabine. Najviše proizvoda, po rečima naše sagovornice, plasirano je na tržišta Republike Srpske i Kosova. Međutim, fabrika u Jarkovcu prestala sa radom pre nekoliko godina.

BELORUSI ĆE PRAVITI LIFTOVE U SRBIJI: Ekonomska saradnja Beograda i Minska sve bolja, DVE DRŽAVE IMAJU VELIKE PLANOVE!

- Pogoni u Jarkovcu su i dan - danas dobro očuvani. Osim proizvodne hale, tu se nalaze i farbara i skladišni prostor - ističe Savović.

Planovi indijskog investitora

Podsetimo, Indijci su za 66,8 miliona dinara stekli pravo na intelektualnu svojinu IMT-a koja uključuje brend, nacrte dizajna i autorska prava, kao i nekretnine u Jarkovcu. Zemljište gde je fabrika IMT-a, pak, ostaje u vlasništvu Srbije. 
Prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, najavljeno je da bi proizvodnja novih IMT traktora mogla početi najkasnije za godinu dana. Kako je rečeno, ključne komponente, poput motora, stizaće iz Indije, dok će se u Srbiji praviti ostali delovi i sklapati traktori sa oznakom IMT.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 4 godine

On se već proslavio u jesen 95.godine u oluji. Čitav svijet zna šta je TRAKTORIJADA :))) Jel to nešto naslućujete,pa ponovno aktuelizirate traktore? :)

Joco

pre 4 godine

Braaavo Srbija...imate ih još kiji rade po Alberti među indijanskim rezervatima...neznam kako su dospeli ali rade...čak nas taj narod obožava mada nemaju pojma gde smo kao država...

Ujka

pre 4 godine

Sad ćete brže bježati, nego sa ukradenim Hrvatskim

aha

pre 4 godine

ni manje ni vise nego celog sveta.... to se zove optimizam

IPM ovac

pre 4 godine

Koji IMT, koji TAFE? a, šta ćemo sa IPM, recimo? Žuti ga prodadoše Toplici, ovaj ga sruši do temelja. IPM, gde sam radio oko 25 godina, o starijima da ne pričam, je bio jedan od glavnih kooperanata IMT. Dizne (BRIZGALJKE), AC pumpe, CVP (Cevi Visokog Pritiska), linijske, rotacione pumpe visokog pritiska, dalje, delovi za automobilsku industriju, Zmaj, DMB, IMR, Yastava, karburatori, pumpe za vodu, uslužne delatnosti, ..., kooperanti. Šta ćemo sa njima, giganti behu. Rezervni delovi. Susedne firme, Bukulja, Metal. Tajkuni, (Mišković) pokupovali za sitne pare, hiljade ljudi, sa porodicama, ostalo na ulici, i? Nikom ništa. 'Apsi Vučiću lopove i lopurde, povrati narodu i narodnu imovinu.

Karlobag

pre 4 godine

Hahahahahahaahahahahahahahahahahahahhahaahahahahahaha

Kažu

pre 4 godine

Pulski filmski festival prikazuje film o Anti Gotovini koji se zove "General" a uskoro će i serija o tom hrvatskom i najvećem generalu u savremenoj istoriji ratovanja!

Medi

pre 4 godine

Papa Franja je zvanično dozvolio hodočašća u Međugorje koje već sada zovu "ispovedaonica Evrope" dešavaju se i čudesna ozdravljenja i preobraćenja i muslimana i pravoslavaca i nevernika a već ima više hodočasnika nego ikada do sada a svi srpski mediji sada ćute... Index.hr Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje Danima su srpski mediji terali propagandu o lažnoj zabrani komemoracije u Blajburgu a sada svi ćute posle još jednog poraza četnika koji su uzalud zadnjih 5-6g plaćali Zurofa i dali ko zna koliko miliona da se zabrani eto sve im propalo... Dnevno.hr TREBATE PRIJEVOZ? BESPLATNO ZA BLEIBURG! Evo gdje vas čekaju autobusi – NIJE KASNO, PRIJAVITE SE!

Jovo

pre 4 godine

ALOOOOO Gde su sada srpski aktivisti i političari i mediji i portali pa eto ludilo u RH pokazuju film o Anti Gotovini a posle izlazi i serija a najvljen je čoveče čak i film u holivudsko-hrvatskoj produkciji o Oluji 95g koji će se zvati "Oluja svih Oluja" a snimaće se ko i Bitka na Neretvi za OSKARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miki

pre 4 godine

Pošaljite ih u Hrvatsku ,jer predtsoji nova "Rely-traktorijada" Hrvatska -Srbija!!!

Gavro

pre 4 godine

..a sto ne odete u rep.srpsku pa pitajte sta stcarno misle o tim indijskim smecem a pogotovo rezervnim dijelovima...strasno. Uzecu zetor ali taj imt nikada..

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija