• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2019

18:57 >> 19:02

ĐUKANOVIĆ I EKIPA ODBILI DA RAZMATRAJU POSLEDICE NATO AGRESIJE: Milogorci bi da sakriju zločine SAD i Alijanse u Crnoj Gori!

Društvo

ĐUKANOVIĆ I EKIPA ODBILI DA RAZMATRAJU POSLEDICE NATO AGRESIJE: Milogorci bi da sakriju zločine SAD i Alijanse u Crnoj Gori!

Podeli vest

Crnogorski parlament nije u dnevni red uvrstio predlog Posebnog kluba poslanika o obrazovanju odbora za ispitivanje posledica NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje građana Crne Gore

Predsednik Posebnog kluba poslanika, Aleksandar Damjanović, kazao je ranije da i 20 godina nakon NATO vazdušnih napada postoje dileme vezane za uticaj bombardovanja na zdravlje stanovništva.

On je naveo da su to ispitale i neke NATO države, poput Italije koja je formirala parlamentarnu komisiju da bi utvrdila posledice NATO bombardovanja na vojnike koji su učestvovali u operacijama.

"MIGOVI" IZ BELORUSIJE U SRBIJI POČETKOM 2021. GODINE! Golovčenko izjavio da remont teče po planu

- S obzirom da je Crna Gora bombardovana na više lokacija i osiromašenim uranijom, a imajući u vidu činjenice o porastu broja bolesti karcinoma u poslednjih 20 godina, smatramo da ima potrebe da se privremeni odbor pozabavi ovom problematikom i otkloni dileme - rekao je Damjanović, preneo je portal RTCG.

On je saopštio da je jedan od motiva za predlaganje formiranja odbora bio apel javnosti za formiranje nezavisne komisije za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja, koji je potpisalo više od 200 intelektualaca i učesnika javnog života iz Crne Gore, na inicijativu pokreta "Ne u rat, ne u NATO".

NAJMOĆNIJA ALBANKA SA TRAMPOM SPREMILA PREVRAT U PRIŠTINI - Haradinaju dani odbrojani, NOVI GOSPODAR STUPA NA SCENU!

Kao razlog za donošenje odluke navodi se da do sada nije sprovedeno nijedno ispitivanje koje bi potvrdilo ili opovrglo sumnje da bombardovanje ostavilo negativne posledice na zdravlje građana Crne Gore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
damir

pre 4 godine

milo je tada napravio dil sa neprijateljem s kojim i danas saradjuje.on nesmije ni da sanja da podrzi bilo kakvu istragu o zlocinackom bombardovanju neduznog naroda i zagadjenja koje je to bombardovanje izazvalo.dobro se to vidi sve manje i manje nas ima i sve bolesniji u svakom pogledu

sloba

pre 4 godine

zasto zovu te ljude crno-gorcima zasto ih ne zovu belo-gorcima verovatno zato sto su tamnije puti.

DEDA RAKA

pre 4 godine

Uš'o Milo duboko u zadnjicu - za to će dobiti kaubojsku nadnicu. Ama pare ne smrde kad kauboji prde!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija