• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.05.2019

22:43

LUDO VREME! Od ponedeljka do sredine juna čak 21 KIŠNI DAN!

Društvo

LUDO VREME! Od ponedeljka do sredine juna čak 21 KIŠNI DAN!

Podeli vest

Ovaj jun biće vlažniji od proseka u imaće više kišnih dana nego inače, kaže Jasminka Smailagić, RHMZ

Prema prognozi RHMZ, kišovito će biti sve do sredine juna, pa nas tako čeka još 21 dan uz kišobrane! Da stvar bude gora, upozoravaju oni, pored pljuskova imaćemo i 13 dana sa jakim grmljavinama i nepogodama.

Kako pokazuje dugoročna prognoza, do kraja maja nas očekuje još 10 kišnih dana, ali će se takvo vreme nastaviti i do polovine narednog meseca. Uz pljuskove nas ipak čeka porast temperature, pa će ona tako u junu dostizati i letnjih 30 stepeni.

Đurić: Sunčan i topao vikend

Foto: Informer/DN

 

Meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić napominje da nas pre novog kišnog talasa očekuje suv vikend sa puno sunca.

- Tokom vikenda biće lepo i sunčano vreme, a uz to i veoma toplo sa merenjima do 27 stepeni. Jedino će uveče u jugozapadnim, zapadnim i severnim predelima biti oblačno, a mogući su i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U nedelju očekujemo još topliji dan, do 29 stepeni, ali ponovo po podne stiže naoblačenje, koje će nam tokom cele naredne nedelje doneti kišu, pljuskove, grmljavinu i grad - prognozira Đurić.

Kišovito i toplo

Meteorolog Branko Bjelić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ističe da su prognozirane skoro svakodnevne padavine.

- Sve do sredine juna imaćemo 21 dan kada će padati kiša, od čega će čak 13 biti sa nepogodama. Prema takvoj prognozi, ovo bi bio jun sa nešto više kiše nego što je uobičajeno za ovaj mesec, ali će i pored padavina biti veoma toplo. Maksimalne temperature će se kretati od 21 do 30 stepeni - kaže Bjelić.

KATASTROFA! SNEG UNIŠTIO ČAK 50% RODA MALINE! Nevreme nanelo neprocenjivu štetu voćarima u Zapadnoj Srbiji

Šef Odseka za klimatske analize i prognoze RHMZ-a Jasminka Smailagić kaže da je pred nama veoma topao jun, ali sa više padavina nego prethodnih godina.

- Ovaj jun biće vlažniji od proseka i imaće više kišnih dana nego inače. Očekuje se da bar pola meseca pada kiša. Prema trenutnim prognozama, maksimalan broj dana sa pljuskovima je 21, dok se u brdsko-planinskim krajevima očekuju dva kišna dana više. Uprkos kiši, biće veoma toplo. U junu ćemo imati do 22 letnja dana sa temperaturama preko 25 stepeni. Koliko će biti toplo, pokazuje i to što ćemo imati i od šest do devet tropskih dana, kada će živa u termometru prelaziti 30. podelak. Prema trenutnim prognozama, srednja maksimalna temperatura vazduha biće od 25 do 27 stepeni, dok će na planinama biti nešto svežije, od 15 do 20 stepeni - rekla je Smailagićeva.

Reke sigurne

Hidrolog RHMZ-a Jelena Jerinić potvrđuje da će pasti nova količina vode, ali da se reke neće izlivati i da nema opasnosti od poplava.

(UŽIVO) OTVARANJE JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10! Od Beograda do Skoplja stizaće se za TRI I PO SATA!

- Trenutno sve reke miruju, Dunav je i dalje nizak, jedino je još Sava iznad granice redovne odbrane jer ona inače malo sporije opada. Ipak, opasnosti od poplava i izlivanja nema, u narednih par dana situacija će se skroz smiriti. Što se tiče najavljenih padavina, to su pravi letnji pljuskovi koji ne mogu da naprave veliku štetu niti da dovedu do izlivanja reka - kaže Jeremićeva.


 







 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko40

pre 4 godine

Ode moja basta u djavola.i ono sto je niklo truli od kise

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija