• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.05.2019

14:51

MONSTRUM IZ NOVOG SADA NEĆE MOĆI NA DOŽIVOTNU! Kazna doživotnog zatvora će moći da se izriče tek posle 1. decembra!

Društvo

MONSTRUM IZ NOVOG SADA NEĆE MOĆI NA DOŽIVOTNU! Kazna doživotnog zatvora će moći da se izriče tek posle 1. decembra!

Podeli vest

Kazna doživotnog zatvora, peripremanje teškog ubistva, kao i sve druge izmene i dopune Krivičnog zakonika koje je prošle sedmice usvojila Skupština Srbije, stupaju na stanu 1. decembra, što znači da će nove odredbe moći da se primene tek nakon ovog datuma

Početak decembra za primenu zakona predviđen je samim zakonskim izmenama, objavljenim na sajtu Skupštine Srbije.

Nove odredbe KZ-a će se primenjivati samo prema budućim izvršiocima krivičnih dela, jer nije predviđena retroaktivna primena zakona, pa će doživotni zatvor kao kazna moći da se izriče tek nakon 1. decembra. 

To znači da će za, na primer, na ubicu iz Novog Sada koji je juče ubio troje ljudi, kada god bude osuđen, sud morati da primeni zakon koji je važio u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno moći će da ga osudi na sada važeću kaznu u rasponu od 30 do 40 godina. 

TRAJE POTRAGA ZA POMAHNITALIM UBICOM IZ NOVOG SADA! Goran je juče pred sinovima MACOLOM UBIO ŽENU, TAŠTU I TASTA, a potom je nestao! SUMNJA SE DA JE IZVRŠIO SAMOUBISTVO!

Isto važi i za oštrije kažnjavanje povratnika po sistemu "tri udarca", strožije kažnjavanje onih koji deci prodaju drogu, mučitelje i ubica životinja, takođe i za one koji od 1. decembra napadnu advokate ili članove njihovih porodica u vezi sa advokatksim poslovima, kao i za sve druge zakonske novine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Zašto žuriti sa zakonima,kadih većina ne poštuje.A ovog monstrum,kako kažu,osudite posthumno.

Zip

pre 4 godine

Hvala vam sto ste ih obavestili, sad ce ovakvi monstrumi masovno da navale da obave posao do decembra. Razmislite malo pre nego sto nesto objavite, neke informacije nisu za javnost.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija