• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

31.05.2019

10:55

(FOTO) STRADAO U OČEVOM ZAGRLJAJU! Mali Marko (2) je uz Milicu Rakić (3) NAJMLAĐA ŽRTVA NATO BOMBARDOVANJA, DANAS BI IMAO 22 GODINE!

Društvo

(FOTO) STRADAO U OČEVOM ZAGRLJAJU! Mali Marko (2) je uz Milicu Rakić (3) NAJMLAĐA ŽRTVA NATO BOMBARDOVANJA, DANAS BI IMAO 22 GODINE!

Podeli vest

NATO projektili ubili su dvogodišnjeg Marka Simića, njegovog oca Vladana i još devetoro civila, stanara zgrade u centru Novog Pazara koja je bombradovana na današnji dan pre 20 godina

Mali Marko bio je u očevom zagrljaju, ispod ruševina zgrade u kojoj su živeli civili. Projektil je došao iz pravca Rogozne i razneo pola objekta koji se nalazi preko puta osnovne škole u centru grada.

- Puklo je strahovito, podigla se prašina, oblak prašine, smrdelo je na plastiku. Čuli su se jauci, kuknjava, a onda je sve utihnulo. Počeli smo da kopamo po ruševinama, tražeći preživele. Nažalost, 11 civila je poginulo, među njima i dvogodišnje dete kojeg je otac zagrlio kada je projektil od pola tone pao na ulaz u zgradu - kaže Milutin Dragutinović, Novopazarac koji je među prvima priskočio u pomoć.

Foto: Anel Grbović

POMEN ŽRTVAMA NATO BOMBARDOVANJA U VARVARINU! 20 godina tuge za nevino stradalim civilima!

Mali Marko danas bi imao 22 godine, studirao bi i već planirao ženidbu. Njegov stric Dejan Simić kaže da je Marko uz Milicu Rakić najverovatnije najmađa žrtva NATO agresije.

Foto: Anel Grbović

- Vladan ga je zagrlio kada je čuo avione, a tada je i bomba pala. Tako su i poginuli, zagrljeni. Bio je prelepo dete, mali anđeo - kaže Dejan Simić.

Foto: Anel Grbović

Pored Marka i Vladana, poginuli su i Raco Vranić, Dragan Simović, Dejan Milošević, Marko Roglić, Dragica Biorac, Zvezdan Jajić, Golub Ratković, Miodrag Nikić i Đorđe Pantović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Sve ovakve tragedije srpskog naroda,sa slikama,podacima,istinom treba po americi i evropi uz dijasporu organizovati promocije,i prikazivati svetu istinu.Iskoristite moćnu tehnologiju novinarstva,televizije,raznih medija.Nemoj te biti nemi i gluvi pored toliko uticajnih i poznatih Srba u dijaspori.Zašto se čeka dok drugi završavaju svoje neistinite promocije na isti način.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija