• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/B92

31.05.2019

13:51 >> 13:55

(FOTO) OVOG BI SE SVAKO SA GRAM MOZGA STIDEO, hrvatska evro-poslanica ponosna što je RECITOVALA PESME O PAVELIĆU U USTAŠKOJ UNIFORMI

Društvo

(FOTO) OVOG BI SE SVAKO SA GRAM MOZGA STIDEO, hrvatska evro-poslanica ponosna što je RECITOVALA PESME O PAVELIĆU U USTAŠKOJ UNIFORMI

Podeli vest

Članica Evropskog parlamenta iz Hrvatske Ruža Tomašić otkrila da simpatiše ustaše i ustaški pokret, kao i da je osamdesetih godina recitovala ustaške pesme

Ona je, kako prenosi Index.hr, za hrvatski list "Novosti" otkrila i pesme koje je u slavu Ante Pavelića objavljivala, obučena u ustašku uniformu.

- Nikad ne bih dala protiv ustaškog pokreta do 1941. i ne odričem se običnih ustaša koji su se borili za Hrvatsku, ali koji nisu činili zločine. Zašto bih ih se odrekla? - izjavila je Tomašićeva u telefonskom razgovoru za "Novosti" iz Zagreba. 

Ona je dodala da ustaše treba odvojiti od onoga što se dešavalo u Nezavisnoj državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata navodeći da je nakon dosta razgovora i čitanja knjiga shvatila da je "ustaški pokret bio odgovor na šestojanuarsku diktaturu" kralja Aleksandra Karađorđevića.

HRVATA RAZBESNEO NASLOV DA LJUDI ODLAZE IZ ZEMLJE ZBOG SRBA: Da li je moguće da ovako prave majmune od nas?!

- Za vreme Drugog svetskog rata dešavalo se puno zločina. Tokom te četiri godine NDH se odvajala od onoga što je predstavljao ustaški pokret. Apsolutno treba osuditi one koji su činili zločine na svim stranama, ali ne odričem se običnih ustaša koji su se borili za svoj dom - rekla je Tomašićeva.

 

Govoreći o Anti Paveliću, ona je rekla da je on bio narcisoidan i da je puno stvari mogao drugačije da uradi. "Nije morao imati logore, ali tada je bio rat. Trebalo je živeti u tom vremenu", dodala je hrvatska evro-poslanica.

 

List otkriva da je Tomašićeva od sredine sedamdesetih i preseljenja iz Hrvatske, pa sve do sredine osamdesetih, u ustaškoj uniformi po hrvatskim zavičajnim domovima javno recitovala svoje i tuđe pesme posvećene Anti Paveliću, ustašama i Nezavisnoj državi Hrvatskoj, kao i da je pesme objavljivala u časopisu Nezavisna država Hrvatska, koji je vodio Srećko Pšeničnik, Pavelićev zet i prvi čovek ustaške organizacije Hrvatski oslobodilački pokret.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 4 godine

Eto, takvi trebaju Evropi a ne mi. Da li ce i nasa Vlada da to shvati.

Saradžogla

pre 4 godine

Njena dijagnoza kaže DA JE USTAŠICA!Samo 'ebe je što nosi srpsko ime i prezime a još govori srpskim jezikom!Da je nošena pa ispuštena verovatno takva ne bi bila.Da ne zaboravim ... U zadnjem tamošnjem bratoubilačkom ratu da li je zaklala nekog srbina?Ubila maljem?Iskopala oči?Sekla na živo delove tela?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija