• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: NIS

31.05.2019

21:36

NIS PODRŽAO ZDRAVSTVENE INSITUCIJE ŠIROM SRBIJE: Izabrani projekti u okviru programa „Zajednici zajedno 2019“

Društvo

NIS PODRŽAO ZDRAVSTVENE INSITUCIJE ŠIROM SRBIJE: Izabrani projekti u okviru programa „Zajednici zajedno 2019“

Podeli vest

Kompanija NIS će u okviru društveno odgovornog programa “Zajednici zajedno 2019“ podržati 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije i uložiti gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u institucije u kojima se leče najmlađi

Ustanove koje će NIS podržati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu, Kanjiži i Plandištu izabrane su na konkursu, a o izboru projekata odlučivala je komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Srbije, lokalnih zajednica i kompanije NIS.

Na ovaj način NIS će pomoći rekonstrukciju i adaptaciju dečjih dispanzera, nabavku savremene medicinske opreme i aparata, kao i sanitetskih vozila za niz zdravstvenih ustanova u partnerskim opštinama i gradovima.

Rezultati konkursa i projekti koji će biti realizovani objavljeni su na veb stranici zajednicizajedno.nis.eu, kao i na sajtovima lokalnih samouprava.

Ulaganje u poboljšanje uslova za rad zdravstvenih institucija je deo strateškog opredeljenja NIS-a, a kompanija je do sada u podršku ustanovama u kojima se leče najmlađi kroz različite programe investirala gotovo 100 miliona dinara.

Tako je NIS donirao sredstva za nabavku savremenih aparata Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“ u Beogradu, Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu i Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

NIS je podržao i Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu, kao i Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

 

Realizovano više od 900 projekata vrednih preko milijardu dinara


NIS već 11 godina realizuje program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kroz koji unapređuje život stanovnika 13 gradova i opština u kojima kompanija posluje. U saradnji sa lokalnim zajednicama, kompanija je realizovala više od 900 projekata vrednih preko milijardu dinara.

Ta sredstva uložena su u rekonstrukciju vrtića, parkova, igrališta i škola, opremanje školskih laboratorija i učionica, kao i realizaciju projekata iz oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, javnog zdravlja i socijalne zaštite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija