• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

03.06.2019

23:45

VELIKA PREVARA! EKONOMISTA IZ LAZAREVCA ŽRTVA IZVRŠITELJSKE PLJAČKE! Tuže ga za račune koje je platio pre 10 godina!

Društvo

VELIKA PREVARA! EKONOMISTA IZ LAZAREVCA ŽRTVA IZVRŠITELJSKE PLJAČKE! Tuže ga za račune koje je platio pre 10 godina!

Podeli vest

JP "Toplifikacija" iz Lazarevca preko izvršitelja hoće da naplati dug od 174.000 Đorđu Stojkoviću za navodno neplaćene račune od 2009. do 2012. Za sve ove ove godine nije dobio nijednu opomenu ili tužbu za dugovanje

Đorđe Stojković (35) iz Lazarevca još je jedna žrtva bahatih izvršitelja! Njemu, kako kaže, ni krivom ni dužnom uzimaju dve trećine plate za navodno dugovanje prema JP "Toplifikacija" od pre deset godina, koje je uredno izmirio.

Da sve bude gore, ovom ekonomisti, koji radi u "Kolubari", nikada nije stigla nijedna opomena pred utuženje, tužba ili rešenje o izvršenju. Da ima bilo kakav dug, saznao je tek pre nekoliko dana, kada je u firmi postavio pitanje zbog čega mu je uplaćena samo trećina zarade. Tada saznaje da je direktno u firmu stigla presuda izvršitelja da ga terete za 174.000 dinara duga na ime neplaćenih računa, zbog čega mu nije isplaćen deo plate.

Foto: Informer DN

Plaćeno

Pokušavaju da naplate račune od pre deset godina koji su već plaćeni i uz to da uzmu i kamatu, a izvršitelji naknadu
Đorđe Stojković

Slučajno saznao

Stojković je pronašao veliki broj uplatnica za sporni period i odlučio da presavije tabak i tuži i izvršitelje i JP "Toplifikacija". Kako ističe, spreman je da ide do Strazbura, jer ne želi da dozvoli da ga neko pljačka i dva puta mu naplaćuje isti dug, koji je, da sve bude tragičnije, odavno zastareo.

- U četvrtak mi je odbijeno dve trećine od plate, i kada sam začuđen otišao u firmu da pitam o čemu se radi, pokazali su mi zaključak izvršitelja prema kome moja sestra i ja, kao vlasnici stana, dugujemo "Toplifikaciji" iz Lazarevca po 87.000 dinara za grejanje, na šta će nam se još dodati i kamata i troškovi izvršitelja. Koliko sam video, u pitanju su računi za 2009, 2010, 2011. i 2012. godinu. Pošto znam da svaki račun redovno izmirujem i srećom čuvam uplatnice, našao sam veći broj plaćenih računa za ovaj period. Napisao sam prigovor i zajedno sa tim računima predao ga sudu u Lazarevcu - priča Stojković za naš list i dodaje da ovde nije samo problem što je ove račune redovno platio, i što su uprkos tome i odavno zastareli, već i u činjenici da nikada nije dobio nijednu opomenu, tužbu ili rešenje o izvršenju.

Predavao na Ruskoj akademiji nauka

Stojković je i veliki ekonomski stručnjak, što govori i činjenica da je u Ruskoj akademiji nauka izlagao svoj naučni rad.
- Ozbiljan sam čovek i nisam neko ko bi kukao i blamirao se a da nije u pravu. Diplomirani sam ekonomista i upravo u svojoj firmi radim finansije i računovodstvo i tako i znam da krše zakon. Uz to imam i naučne radove koje sam izlagao na brojnim univerzitetima po Evropi. Najviše sam ponosan na izlaganja na čuvenom Univerzitetu u Ostravi, kao i na Ruskoj akademiji nauka - naglašava on.

- Nikada ništa nije stiglo na moju adresu, prvi papir sam video tek kada sam u firmi tražio objašnjenje za znatno manju platu. Radim 15 godina u istoj firmi i sve vreme živim na istoj adresi i ne može niko da mi kaže da nisu mogli da me pronađu od 2009. do 2019. da mi naplate neki navodni dug - ističe je naš sagovornik.

Foto: Informer DN

Ovaj ekonomista, koji ima brojne naučne radove i u svojoj firmi je zadužen za računovodstvo i finansije, tvrdi da je u pitanju organizovana pljačka i da će se boriti do kraja.

- Ovde je jasno da je reč o velikoj malverzaciji i organizovanoj pljački. Pokušavaju da naplate račune od pre deset godina koji su već plaćeni i uz to da uzmu i kamatu, a izvršitelji naknadu. Zato namerno ne dostavljaju ni opomene, ni tužbe, ni rešenja da ne biste imali pravo žalbe. I onda namerno čekaju deset godina i tuže vas, a vi možete da dokažete da ste u pravu samo ako imate uplatnice. Ja ih na sreću imam, ali mnogi ih ne čuvaju toliko vremena... - kaže Stojković.

Mutne radnje

Predsednik Udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović navodi za naš list da ovakvi slučajevi ne smeju da se događaju i da je neophodno da se utvrdi zbog čega Stojković nije dobio nijednu opomenu niti rešenje i da li ih je možda neko potpisivao umesto njega. On napominje i da je moguće da je javno preduzeće u sprezi sa izvršiteljem nešto isfingiralo oko dostave kako bi prošao zakonski rok za žalbu.

Ne može dva puta

Ako čovek ima plaćene uplatnice, ne možete nekome dva puta naplatiti isti dug
Dejan Gavrilović

- Neophodno je da se izvrši uvid u spise predmeta i da se utvrdi na koji način su navodno dostavljene opomena, tužba i rešenje o izvršenju. Bitno je da se vidi da li su se pošiljke vraćale, pa je na kraju stavljeno na oglasnu tablu suda ili je neko drugi to potpisao umesto njega. Ako uvidom u predmet vidi nečiji drugi potpis, reč je o velikoj zloupotrebi. Da ne pričamo o tome ako čovek zaista poseduje dokaze da je platio sve te račune, pa ne možete nekome dva puta naplatiti isti dug. Međutim, javno preduzeće, da bi naplatilo zastareli dug, radi u sprezi sa izvršiteljima i kaže im da malo isfingiraju dostavu kako bi vam prošao rok da se žalite na zastarelost - podvlači Gavrilović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sneža

pre 4 godine

Ne samo da treba kazniti te izvršitelje, već im treba oduzeti dozvolu za rad. Ovo što su uradili sa naplatom ne postojećih potraživanja, ne bi uradio ni običan diletant. Niti znaju svoj posao,niti treba da se njime bave.

Fikus

pre 4 godine

Sreća da je čovek sačuvao račune ali sve i da nije, čak i da nije platio te račune pre 10 godina, to mu se danas ne može naplatiti jer ta vrsta dugovanja ZASTAREVA posle 3 godine i ne mogu mu baš ništa. To je očigledan pokušaj lova u mutnom pa ako prođe OK ako ne nikom ništa. Treba pohapsiti i osuditi sve "igrače" u toj farsi za pljačku a izvršiteljima oduzeti licencu doživotno.

SS

pre 4 godine

U Lazrevcu se godinama dešavaju čudna prijateljstva iz raznih stranaka i raznih vlasti već niz godina od 2000.Mala sredina i družina.Valjalo bi se malo pozabaviti tim prijateljstvima.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija