• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

07.06.2019

14:15

CRKVA POVELA ISTRAGU! Proverava se da li je IKONA SVETOG DESPOTA STEFANA LAZAREVIĆA ZAISTA PROPLAKALA! Otac Arsenije: Ako je to istina to je VELIKA OPOMENA OD BOGA SVIMA NAMA!

Društvo

CRKVA POVELA ISTRAGU! Proverava se da li je IKONA SVETOG DESPOTA STEFANA LAZAREVIĆA ZAISTA PROPLAKALA! Otac Arsenije: Ako je to istina to je VELIKA OPOMENA OD BOGA SVIMA NAMA!

Podeli vest

Starešina Vasnezenjske crkve u Beogradu Arsenije Arsenijević kaže da će Crkva detaljno istražiti šta se tačno dogodilo sa ikonom Svetog despota Stefana Lazarevića tokom litije na Spasovdan u Beogradu posle informacija iz pojedinih crkvenih krugova da je ikona zamirotočila!

- Iako je vest o mirotočenju ikone potekla iz crkvenih krugova, ne smemo da je uzmemo zdravo za gotovo - kaže otac Arsenije i dodaje da još nije do kraja proverena informacija da je ikona zaplakala na Spasovdan. 

- U ovom trenutku je u toku istraga šta se tačno desilo - kaže starešina Arsenijević i dodaje da će javnost nakon istrage biti obaveštena o tome. 

(FOTO/VIDEO) ČUDO U BEOGRADU NA SPASOVDAN! Ikona ZAMIROTOČILA kada su je vojnici podigli! VERNICI SE SA ZEBNJOM PITAJU - KAKAV JE OVO ZNAK SRBIMA I SRBIJI?!

Arsenijević je objasnio šta bi ovakva pojava označavala ukoliko se ispostavi da su suze bile stvarne i kakav značaj ima za vernike u Srbiji, ali i širom sveta.

- Značenje mirotočenja ikona ima važnu poruku za sve nas. Glavna je da je Bog sa nama. Ovo može da se protumači na dvostruki način. Jedan je da Bog želi da nam pokaže da je među nama, da je tu, prisutan i da jednostavno šalje svoju pažnju. To označava Božju posetu - kaže starešina za portal SrbijaDanas.com i dodaje:

- Vrlo je važno da se shvati da ovakvo dešavanje služi kao velika opomena ljudima da ih Bog nije zaboravio i da je tu sa njima. 

Otac Arsenije kaže da je specifično da se na mestu na kome dođe do takve pojave plakanja ikone isceljuju gresi. Rane se leče na tom mestu i vernici i oni koji to nisu imaju priliku da isprave svoje greške i da se pomole Bogu. 

- Moramo da znamo da sve što Gospod Bog radi, radi sa ljubavlju, tako je i ovog puta. Bog misli na ljude i kroz ovakve pojave im šalje priliku da se "izleče" od zla koje su se sebi i drugima naneli - zaključuje starešina Vasnezenjske crkve. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Susljagic

pre 4 godine

Ljudi ovo je istina. Licno sam se u to uverio u Bosnjanima. Verovao sam da postoji Nesto, ali sam se skoro uverio da ima Boga. Pre Bosnjana sam obilazio manastir Ostrog i tri manastira u Valjevu, a pocetkom septembra sam pre tri-cetiri godine sam bio u manastiru Sv.Luke u BOSNJANU i prisustvovali smo Sluzbi Bozjoj kada je pred punom crkvom naroda pocela da mirotoci ikona Sv. carevica Aleksandra, a istovremeno i druga ikona Svetog Luke. Slike trelefonom koje sam uslikao sam izradio cuvam i verujem u Boga jer On postoji!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija