• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

10.06.2019

19:25

PAŽNJA! STIŽE PAKLENO LETO! Sledeće subote čak 38 stepeni!

Društvo

PAŽNJA! STIŽE PAKLENO LETO! Sledeće subote čak 38 stepeni!

Podeli vest

Gotovo je sa kišom i poplavama, u Srbiju stiže pravo, pakleno leto! Meteorolozi najavljuju izuzetno toplo vreme u narednih deset dana, a najveća vrućina očekuje se sledeće subote, kada je najavljeno čak 38 stepeni!

Tropski dani počinju već sredinom nedelje, temperatura će konstantno rasti do vikenda, kada će dostići vrhunac, a veoma toplo će biti i nakon toga, u drugoj polovini juna. Najveće vrućine očekuju se u Vojvodini, Beogradu, Loznici i Nišu.

Prema rečima meteorologa, umereno toplo biće samo još danas, a onda nam stiže tropski talas.
- Cele sedmice nas očekuje sunčano i veoma toplo vreme. U utorak temperature će se još kretati oko 31 ili 32 stepeni, a onda će od srede početi da rastu u većini gradova. U četvrtak će biti još toplije, a u petak nas čeka već teško podnošljivih 37 stepeni. Konačno, u subotu će tropski talas dostići vrhunac, pa će temperatura ponegde dostići ove godine rekordnih 38 - navodi Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella", i dodaje da od tada počinje kratkotrajno i blago zahlađenje:
- Nakon vrele subote, u nedelju je moguća kiša u nekim krajevima, ali već od ponedeljka nastavlja se klasično letnje vreme sa temperaturama oko 30 stepeni.

Kako kaže Đurić, najviše temperature očekuju se u prestonici i Vojvodini.
- Beograd i pojedini delovi severne pokrajine biće definitivno najtopliji. Visoke temperature najavljene su u Podrinju, preciznije u Loznici, ali i u Nišu. Takođe, očekuju nas i tropske noći tokom skoro cele ove nedelje, kada temperature nakon zalaska sunca neće padati ispod 20 stepeni - ističe naš sagovornik.
Osveženje nas očekuje tek drugog dana narednog vikenda.
- I u nedelju će takođe biti jako toplo, ali tog dana će posle podne u nekim delovima Srbije padati kiša. Ona će spustiti temperaturu na pristojnih 30 stepeni, koji će se zadržati tokom sledeće nedelje - kaže Đurić.

Vrelo i suvo leto


Prema prognozi RHMZ, leto pred nama biće izuzetno toplo i suvo. Tokom jula i avgusta očekuje se veliki broj tropskih dana, kada će temperatura prelaziti 35 stepeni. Letnje vreme očekuje se i tokom septembra i oktobra, sa padavinama ispod proseka za te mesece.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija