• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

11.06.2019

13:31

KOMPANIJA „Dunav“ i ove godine podržala je Sremski poljoprivredni sajam „Agrosirm“

Društvo

KOMPANIJA „Dunav“ i ove godine podržala je Sremski poljoprivredni sajam „Agrosirm“

Podeli vest

„Dunav osiguranje“ je drugu godinu zaredom podržalo održavanje Sremskog sajma poljoprivrede – AGROSIRM. Učesnicima i posetiocima Sajma predstavili su značaj osiguranja poljoprivredne proizvodnje i uloganja u poljoprivredu, ali i zaštitu ukupne imovine nosilaca poljoprivrednih gazdinstava i individualnih poljoprivrednik proizvođača

Na štandu „Dunav osiguranja“ predstavljen je asortiman usluga najveće nacionalne osiguravajuće kuće koje pruža poljoprivrednicima. Direktorka Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Sremskoj Mitrovici Nada Kovačević je u obraćanju medijima naglasila da je poljoprivreda u Srbiji jedna od strateških privrednih grana koja ima izuzetan ekonomski i socijalni značaj, u pogledu doprinosa bruto društvenom proizvodu ali i sa stanovišta zaposlenosti stanovništva i, naravno, podizanja životnog standarda:

Foto: Promo Dunav osiguranje

- U Srbiji se osigurava oko 12% korišćene poljoprivrede površine, dok je u Sremu taj procenat i niži i iznosi oko 10%. Klimatski uslovi se menjaju i toga smo svi svesni, za ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju nije dovoljno samo primeniti agrotehniku. Međutim, i dalje je veoma mali broj poljoprivrednika koji osiguravaju svoju proizvodnju. Upravo iz tih razloga Kompanija „Dunav osiguranje“ je, u saradnji s Udruženjem novinara „Agropress“, pre osam godina počela da realizuje edukativne radionice koje se tematski bave osiguranjem polјoprivredne proizvodnje u Srbiji. Edukacija svakako nije brz, ali je svaki novi regrutovani osiguranik uspeh. To je potvrda i državi i osiguravajućim kućama, a pre sve „Dunavu“, kao najvećem nacionalnom brendu u oblasti osiguranja, sa 37% učešća osiguranja useva, da zajedničkim nastupom i sinergijom mogu podići svest poljoprivednih proizvođača o značaju osiguranja.

 Uz subvenciju premije od 40 odsto, koliko država daje, osiguranici praktično plaćaju 60 odsto od pune cene osiguranja. Tako na primer za osiguranje 1 ha pšenice, na području Srema, na prinos od 7.000 kg i ceni od 18 din/kg poljoprivredni proizvođač treba da izdvoji oko 3.700,00 dinara, s tim da se prilikom ugovaranja plaća samo 5% premije, tj. porez, dok se ostatak plaća nakon skidanja useva, to jest žetve, pojasnila je Kovačević.

Foto: Promo Dunav osiguranje

Kompanija „Dunav“ je na Sajmu predstavila više od 90 usluga iz svoje palete usluga, a zaposleni u Glavnoj filijali „Dunav osiguranja“ u Sremskoj Mitrovici pružili su potrebne informacije svim zainteresovanim posetiocima.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija