• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2019

23:59

PATRIJARH IRINEJ: Episkopi i srpski narod u u Crnoj gori imaju moju podršku!

Društvo

PATRIJARH IRINEJ: Episkopi i srpski narod u u Crnoj gori imaju moju podršku!

Podeli vest

Patrijarh srpski Irinej izjavio je da episkopi i verni narod u Crnoj Gori koji su najavili da će čak i životima braniti ugrožene svetinje, imaju njegovi podršku.

"Naravno da podržavam naše episkope i srpski narod i molim se za njih. To je jedno bezakonje koje dolazi od ljudi koje ne može niko da shvati, kao ni to šta je razlog i motiv tome", rekao je Irinej za "Kurir" povodom najave crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića da će se izboriti za autokefalnost nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

RASPOP MIRAŠ DEDEIĆ PRETI: OTEĆEMO I OSTROG! Milo će nam predati sve crkve i manastire u CG!



List podseća da je Ðukanović optužio Srpsku pravoslavnu crkvu da je nosilac projekta "velike Srbije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
danimir

pre 4 godine

MOLIM TE VUČKO CENIM TE ZNAM DA SI SA PREDSENIKOM VUČIĆEM PRIJATELJ PROČITAJ MOJ KOMENTAR ŠTO SAM TI POSLO ISTI E_MAIL PRE OVOGA NEMOJ OBJAVLJIVAT NEGO KAD PROČITAŠ KOMENTAR SHVATIĆEŠ ZAŠTO SAM SE UZRUJO SAMO MU PRENESI LJDSKI NEK PAZI ŠTA IZLEĆE CENIM GA I REKO EVO KONAČNO ČOVEKA KOJI ČE POVUČ I PVUKO AL NESME ON ONAKO SHVATIĆEŠ IZ KOMENTARA CENIM GA POŠTUJEM AL NEK SHVATI NEMA SRBINA KOJI ĆE PRHVATIT ŽIVOT POD TUTORSTVOM NEĆE TAMAN SVI DO JEDNOG ZALEGLI I NAPISO SAM TI KO TI PIŠE SVI BI MI MIR I STABILNOST AL NEĆE ONI PA KOME JE KAD SA SRBINOM LOŠE BILO ŽIVIT ŠIROKA SRCA SMO AL NEDIRAJ TE NAS I SVE ĆE BIT UREDU

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija