• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

13.06.2019

13:28

MILOGORCI, SAD STE PALI NAJNIŽE, JE*O VAS NATO! Porodice stradalih U BOMBARDOVANJU Murina moraju da vrate odštetu državi!

Društvo

MILOGORCI, SAD STE PALI NAJNIŽE, JE*O VAS NATO! Porodice stradalih U BOMBARDOVANJU Murina moraju da vrate odštetu državi!

Podeli vest

Presuda po tužbi porodica žrtava NATO bombardovanja u Murinu, kada je tokom bombardovanja 1999. zapadna vojna Alijansa usmrtila šest civila, od čega troje dece, postala je pravosnažna, pa će oštećeni morati da vrate novac koji im je država Crna Gora isplatila na ime duševnih bolova koje trpe zbog gubitka članova porodica

Naime, nakon što je Vrhovni sud Crne Gore odbio tužbeni zahtev porodica, čiji su najbliži u Murinu stradali tokom NATO agresije, zbog navodne zastare, prvostepeni i drugostepeni sud samo je prepisao obrazloženje i doneo odluku o povraćaju novca, odnosno takozvanom protivizvršenju, prenosi RTCG. 

Prvostepenom presudom, koju je svojevremno potvrdio Viši sud, porodice NATO žrtava su dobile naknadu, da bi nakon toga usledila revizija po kojoj je Vrhovni sud preinačio presudu i tužbu odbio kao neosnovanu zbog zastare.

Tuženi u ovom predmetu su bili država Crna Gora, MUP, Ministarstvo odbrane i Uprava policije, a radilo se o prvoj presudi po tužbama kojom je porodici pokojnog Manojla Komatine na ime duševnih bolova za pet članova porodice dosuđen ukupan novčani iznos od 69 hiljada evra, uz pripadajuće troškove postupka.

Podsetimo, NATO avijacija je 30. aprila 1999. godine bez ikakve objave i objašnjenja sa desetak projektila bombardovala most na Limu u samom centru naselja Murino. Stradali su civili koji ni na koji način nisu učestvovali u ratnim dejstvima, među njima dve devojčice i jedan dečak.

Poginuli su učenici Osnovne škole "Petar Dedović": Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović.

Vrhovni sud je donoseći ovakvu odluku unapred osujetio nameru ostalih porodica, čiji su najbliži članovi stradali u Murinu, da tuže državu i dobiju naknade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dmitar

pre 4 godine

Milogorci Je.o vas onaj čiju zastavu podižete

Mirko

pre 4 godine

Montenegrini, dosta je bilo! NEĆE VI PROĆ PROJEKAT RASRBLJIVANJA CRNOGORACA započet pod petokrakom! SVI PRAVOVJERNI: Sjutra u Podgoricu, na Sabor pred Hramom Hrista!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija