• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2019

13:46

MTU GRADI FABRIKU U NOVOJ PAZOVI! Početak proizvodnje 2022. godine!

Društvo

MTU GRADI FABRIKU U NOVOJ PAZOVI! Početak proizvodnje 2022. godine!

Podeli vest

Kompanija za proizvodnju motora za avione MTU saopštila je danas da će svoju fabriku u Srbiji graditi u Novoj Pazovi i da očekuju da će početkom 2022. početi proizvodnja

 

Kako se navodi, ubrzo će biti osnovana lokalna podružnica koja će biti zaduzena za zapošljenje kadrova, a koji će raditi na pripremnoj fazi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je ranije danas odluku ove kompanije i rekla da će prisustvo ovog svetskog giganta na srpskom tržištu biti ključno za kreiranje nacionalnog vazduhoplovnog klastera.

Kompanija MTU Aero Engines AG za proizvodnju motora za avione vodeći je prozvođač takvih motora i jedan od najvećih proizvođača u svetu.

Plan je, kako se navodi, da fabrika za remont ima kapacitet od 400.000 radnih časova godišnje.

Ovo će biti novo postrojenje i dodatni kapacitet na već postojeći od 1,9 miliona radnih časova godišnje ove kompanije.

MTU će otvoriti u Srbiji novu podržnicu MTU Maintenance d. o. o. koja će, kako je saopšteno, biti operativna 2022. godine.

Tokom boravka na Pariskom sajmu, sprska premijerka Ana Brnabić je posetila štand kompanije MTU i predstavila vladine planove za nacionalni vazduhoplovni klaster.

Memoranduma o razumevanju kompanija MTU i Vlada Srbije potpisali početkom maja ove godine.

U toku ove godine MTU će osnovati projektnu kancelariju u Beogradu koja će koordinisati dalje osnivanje kompanije i njen razvoj.

Investicija u Srbiji, navode, doneće nekoliko stotina novih radnih mesta, uz naglo povećanje broja zaposlenih u prvim godinama rada.

"Uspostavljanje nove fabrike je deo priče o globalnom rastu MTU. Uključivanje imena Srbije u naš brend podvlači naše poverenje da ćemo postati vredan i posvećen igrač u Srbiji", kaže se između ostalog u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija