• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. P.

21.06.2019

08:42

BOLJE DA JE TERAO DETE DA UČI! Dan ranije sakrio mobilni u WC-u, PA SLIKAO TESTOVE! Sad mu preti DO 8 GODINA ZATVORA!

Društvo

BOLJE DA JE TERAO DETE DA UČI! Dan ranije sakrio mobilni u WC-u, PA SLIKAO TESTOVE! Sad mu preti DO 8 GODINA ZATVORA!

Podeli vest

Igor Stamenković (32), koji se tereti da je ukrao testove iz štamparije u kojoj radi, unapred do tančina isplanirao prevaru. Ako se dokaže da je kriv, preti mu do osam godina zatvora
Ništa nije priznao

Nije tačno da je Igor priznao delo koje mu se stavlja na teret jer još nije saslušan
Dimitrije Ilić, advokat

Otac maturanta iz beogradske OŠ "Karađorđe" Igor Stamenković (32), uhapšen zbog sumnji da je u štampariji u kojoj radi ukrao testove iz matematike za malu maturu, najverovatnije je unapred isplanirao svaki detalj prevare! Policija ima saznanja da je Stamenković, dan pre nego što su testovi pušteni u rotaciju, sakrio mobilni telefon u toaletu štamparije kako mu ga ne bi pronašli prilikom pretresanja na ulazu.

Sutradan, na dan štampanja, kako se navodi, iskoristio je kratkotrajni zastoj zbog kvara na mašini, uzeo test, slikao ga u toaletu i poslao sinu. Ako se ove optužbe dokažu, Stamenković će biti optužen za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje mu preti od šest meseci do osam godina zatvora. Njemu je određen pritvor 48 sati, a danas će biti saslušan u tužilaštvu.

Šarčević: Uprkos svemu, matura uspela

Ministar prosvete Mladen Šarčević ističe da je uprkos skandalu koji je poremetio osmake širom zemlje, završni ispit bio uspešan.
- Mala matura bila je uspešna, uprkos velikim naporima mnogih da ne bude tako! Sve je prošlo u redu, a dobrom reakcijom države krivac je brzo pronađen. Policija još radi na slučaju i videćemo da li mu je neko pomogao i kako je uopšte uspeo da izvede sve to. Čovek koji je ukrao testove je kriminalac, počinio je krivično delo i odgovaraće zbog toga što je i decu i roditelje doveo u stresnu situaciju. Proverava se i kako je osumnjičeni mogao da unese telefon u štampariju "Politika" AD, u kojoj su testovi štampani - kaže Šarčević i nada se da će već sledeće godine završni ispit biti digitalizovan i da tada neće postojati mogućnost da testovi procure u javnost.

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, polako se slažu sve kockice slučaja koji je prethodnih dana digao na noge celu Srbiju.

- Policija je ispitala sve detalje u vezi s krađom testova za malu maturu i praktično je ostalo samo da se utvrdi kako je osumnjičeni Igor Stamenković uspeo da unese mobilni telefon u štampariju. Pošto su tamo mere obezbeđenja na dan štampanja testova bile zaista veoma rigorozne, gotovo je isključena mogućnost da je telefon sakrio negde u odeću. Postoje veoma ozbiljne indicije da je, po ugledu na čuvenu scenu iz filma "Kum", Stamenković dan pre štampanja testova sakrio mobilni telefon negde u toaletu, a zatim je sutradan iskoristio kratkotrajni kvar na mašini, uzeo test, otišao sa njim u WC, gde je sakrio telefon i slikao zadatke. Zatim je sliku poslao sinu, a testove je pocepao i bacio u WC šolju - kaže naš sagovornik i dodaje da Stamenković najverovatnije nije imao nameru da testove šalje drugim roditeljima:

- Najverovatnije je to učinio njegov sin kada je od oca dobio fotografiju sa zadacima sa testova. U želji da se pohvali drugovima, on im je prosledio slike preko Vajbera, stvar se vrlo brzo raširila i završila na društvenim mrežama i tako je sve otkriveno.

EVO KAKO JE UKRADEN TEST IZ MATEMATIKE! Slikao zadatke u WC-u, bacio ih u šolju, a sliku razdelio preko vajbera!

Advokat Igora Stamenkovića Dimitrije Ilić kaže za Informer da njegov klijent još uvek nije zvanično saslušan i da se i dalje nalazi u pritvoru.

Sin slao zadatke

Stamenković najverovatnije nije imao nameru da testove šalje drugim roditeljima, već je to uradio njegov sin

- Igor je zbog brojnih nepravilnosti uložio žalbu na rešenje o zadržavanju, što sam takođe i ja, kao njegov branilac, uradio. Obe žalbe su odbijene. Nije tačno da je priznao delo koje mu se stavlja na teret jer još nije saslušan. To će biti učinjeno tek danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - objasnio je Ilić.

Direktor Osnovne škole "Karađorđe" na Voždovcu Milan Žegarac navodi da je đak čiji je otac osumnjičen da je ukrao testove iz štamparije juče uredno polagao i test iz matematike, treći po redu ispit za malu maturu.

- Dete nije ni za šta krivo i nema razloga da snosi bilo kakve posledice. Juče je polagao matematiku s vršnjacima i sve je proteklo regularno. Žao mi je što su se u centru afere našle mnoge škole, ali i prosvetni radnici. Jer zbog krivice jednog čoveka mnogi su izvrgnuti ruglu - poručio je Žegarac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Direktor

pre 4 godine

Nema od toga nista .. Momcilo Perisic je iznosio drzavne tajne u gacama pa nije odgovarao ni jednim danom zatvora .. A ovog coveka unajmite drugi put da vam testira bezbednost . Ministar bi ipak trebao da podnese ostavku jer je odmah osudio kolege i rekao da ce oni koji su u skolama otvarali testove biti sankcionisani. Posto niko od nastavnika to nije uradio red je da sad on snosi posledice svog dugackog jezika i kratke pameti.

Izopačeni

pre 4 godine

Ti bi bez trunke griže savesti ovu barabu koja je napravila celu papazjaniju abolirao i još ga i nagradio jer je pokazao visok nivo umešnosti da izvede prevaru ali bi istovremeno momentalno smenio ministra prosvete, ni krivog ni dužnog, samo zato sto nije bio u stanju da kontroliše hiljade ljudi koji su spremni na krađu i prevaru. Ne sumnjam da smatraš da u ovoj državi ništa ne valja ali ti pri tome ni najmanje ne smeta lopovluk na svakom koraku, pogotovo ako iz toga možeš nešto da ućariš.

pc

pre 4 godine

Sramota je ako ne otkrijete ko je to uradio i ako nikog ne osudite. Prošli su platili kaznu od 80.000,00 dinara, a za*e*ali su svu decu te generacije. Jednostavno prema ovakvim spodobama ne treba imati milosti. U ovoj državi je problem što svi nešto kradu i prođu bez sankcija.

Zbunjeni

pre 4 godine

Nešto ste vi tu ozbiljno pobrkali - kako je moguće da taj Igor Stamenković ima 32 godine i ima sina maturanta osnovne škole? Koliko je godina imao kad se oženio ili napravio sina? A vidi se da je "faca", puši tompus, ne sumnjam da mu je i sin prvoklasna cvećka pa je zato morao da krade testove da bi mu sin položio maturu. Baš bi bilo zanimljivo da objavite kako je prošao na testovima ... Trenutni OTKAZ, krivično da odgovara i bar jedno 2 godine zatvora da odleži, da nauči šta je pravna država.d

alex99

pre 4 godine

Nisu nista pobrkali , covek je imao 18 god kada je dobio sina , nista cudno , dobijaju i mladji .Za sve ostalo se slazem sa tobom.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija