• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

07.07.2019

16:13

EVROPO, DA LI SI TI NORMALNA?! Skandalozna odluka OEBS - ODBAČENA RUSKA REZOLUCIJA O BORBI PROTIV NEONACIZMA!

Društvo

EVROPO, DA LI SI TI NORMALNA?! Skandalozna odluka OEBS - ODBAČENA RUSKA REZOLUCIJA O BORBI PROTIV NEONACIZMA!

Podeli vest

Komitet za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja Parlamentarne skupštine OEBS-a odbacio je nacrt rezolucije koji je predložila Rusija po pitanju osude neonacizma, kojom se pozivaju sve države-članice da se suprotstave heroizaciji nacističkog pokreta

Rezolucijom je takođe predviđeno i da sve zemlje obrate pažnju na sistematičnu i odlučujuću borbu protiv rasizma, ekstremizma, kao i na sve pokušaje da se to sve opravda na višem političkom nivou.

Pored toga, ovim dokumentom predloženo je da se iznese osuda na širenje svih neonacističkiih ideologija zasnovanih na rasnim i nacionalnim predsrasudama.

Rezoluciju su oštro kritikovale pre svega delegacije Ukrajine i Litvanije, a nakon glasanja rezultat je bio 25 glasova protiv, 11 - za, dok je 13 zemalja bilo uzdržano.

Autor rezolucije "borbi protiv ksenofobije, agresivnog nacionalizma i ostale netrpeljivosti" je ruski poslanik Artjom Turov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 4 godine

A naše vladajuće garniture stalno budališu o Evropi. Čiji džepovi navijaju za EU?

kiza

pre 4 godine

Pa evropa je sa amerikom i stvorila hitlera. Srbijo nikada u ovakvu EU

slađa

pre 4 godine

Da li je ovo moguće? OEBS odbacio rezoluciju protiv nenonacizma??? Da li je ovo lažna vest jer se iskreno nadam da jeste.

sloba

pre 4 godine

Pa cela EU je u stvari nacistiki klub svi su u toj EU-koji su protiv covecanstva ratovali ili bili njihovi pomagaci brojite zemlje u EU pa cete se iznenaditi ako do sad niste primetili svi su naci osim Grcke zato sto im Grcka treba zbog geografskog polozaja i bankarstva te su ljude u njoj zaduzili tako jako da nebi promenili stranu.

grof01

pre 4 godine

Rusijo,da li si ti normalna???!!!! Glasala protiv rezolucije o Genocidu u Srebrenici,kojom se osudjuje počinjeni genocid nad Bošnjacima i stravični zločini pravoslavnih terorista,koje je osudio cijeli svijet!!!

Horko

pre 4 godine

Nacizam se danas I nalazi u rusiji Sama srbijaje od 1986 godine fadisticka zemlja u kojoj su sve partije Sa faxistickim programima U hrvatskoj je HDZ fadisticka partija kojacsaradjuje Sa Cetnicima iz srbije I. Entiteta srpske Srbija hoce da opet kao I 1912 otme Kosovo da podeli Sa Ustasama BiH I da kao 1918 otme CRNU GORU PA sta je to srbi ako nije fasizam

filozof

pre 4 godine

Otimanje Abhazije, Osetije, Cecenije, Krima, stavljanje veta na rezoluciju o Srebrenici itd. Neozbiljna drzava kao sto je Rusija da kaze i predlozi da je voce korisno Jevropljani ce reci NIJE. Da bi bio postovan moras biti posten.......

srdjanmargulan

pre 4 godine

Pa normalno je da odbiju rezoluciju kad su i sami nacisti-fašisti. Nama nikako nije mesto sa njima i zato NE u EU.

Penzioner

pre 4 godine

Sada je jasno sto su Hrvati i Balticke republike primljene u eu! Nacisticka druzins!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija