• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

11.07.2019

18:59

SVE SE DOGODILO IZNENADA! JUTROS SU NAS SAČEKALI JEZIVI PRIZORI! Ispovest Srbina iz Grčke: Nismo imali vremena da se sklonimo od ORKANSKOG VETRA!

Društvo

SVE SE DOGODILO IZNENADA! JUTROS SU NAS SAČEKALI JEZIVI PRIZORI! Ispovest Srbina iz Grčke: Nismo imali vremena da se sklonimo od ORKANSKOG VETRA!

Podeli vest

Snažno nevreme, u kojem je poginulo sedam turista, a oko 100 povređeno, zahvatilo je sinoć čuveno grčko letovalište Halkidiki, a danas je proglašeno vanredno stanje

Veliki broj Srba bio je na udaru razorne oluje, a prema informacijama konzula lakše je povređeno šestoro naših državljana i pušteni su iz bolnice.

Nebojša Ivić, našao se sinoć usred stravičnog nevremena na Halkidikiju, kaže za Kurir da se sve dogodilo iznenada, kao i da niko nije očekivao da će ih ovo snaći na letovanju.

(UŽIVO) NEVREME U GRČKOJ! Oluja odnela 7 života, među žrtvama DVOJE DECE! JAK VETAR ČUPAO DRVEĆE I NOSIO KROVOVE, najmanje 120 povređenih!

 

- Nevreme je počelo sinoć oko 21 sat po lokalnom vremenu i to iznenada. Bilo je strašno, u jednom trenutku je orkanski vetar dunuo tako jako da niko nije ni stigao da se skloni sa šetališta, a kamoli da uđe u apartman. Iako je sve trajalo samo dvadesetak minuta, izgledalo je kao smak sveta - priča za Kurir Nebojša Ivić sa Halkidikija.

- Kad smo jutros izašli napolje zatekli smo jezive prizore, na šetalištu je bilo stakla, suncobrani su bili razbacani na sve strane, neki su čak visili s nekoliko metara visine na dalekovodu. Drveće je palo što na kuće, što svuda okolo na šetalište. Na ulicama je i mnogo crepova koji su padali s okolnih kuća. Video sam i dva stabla debljine bar 2 metra u prečniku isčupana iz korena. Drveće je padalo i na automobile, svuda po plaži su razbacane stolice i ležaljke, zaista strašni prizori - prenosi utiske Nebojša koji je na letovanje otišao sa porodicom.

(VIDEO) OVI SNIMCI NAJBOLJE POKAZUJU koliko je vetar NOSIO sve pred sobom u Grčkoj! Uragan prve kategorije opustošio Halkidiki!

 

Ipak kako kaže, Grci su vrlo brzo počistili plažu i otvorili prodavnice, a srpski turisti i lokalci uputili su se ka zalihama hleba i vode, pre svega.

- Trenutno nema ni struje ni vode, a nema ni nagoveštaja kada će doći. Po nekim informacijama tek sutra. Neki apartamni imaju agregate, ali naš nema. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 4 godine

Halkidiki je cela regija, celo poluostrvo, a ne jedno ”čuveno letovalište”. Savetujem novinara,pisca ovih redova da istraži tu regiju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija