• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2019

18:47

(FOTO) ULAGANJE U STUB SRPSTVA NA KiM! Đurić: Država pomaže razvoj svakog srpskog sela i varošice, NEMA ODUSTAJANJA I PREDAJE!

Društvo

(FOTO) ULAGANJE U STUB SRPSTVA NA KiM! Đurić: Država pomaže razvoj svakog srpskog sela i varošice, NEMA ODUSTAJANJA I PREDAJE!

Podeli vest

Povodom 28 godina od osnivanja opštine Zvečan, danas je u novootvorenom hotelu “Rajska banja” u Banjskoj, održana svečana sednica, kojoj je prisustvovao i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić koji je poručio da je Zvečan i pre nego što je formalno osnovan kao posebna jedinica lokalne samouprave uvek bio stub srpstva na Kosovu i Metohiji

Ðurić je obraćajući se na svečanoj sednici istakao da uvek kada je bilo teško, žitelji Zvečana su bili prvi ili među prvima, kao i kada je trebalo da se brani srpski identitet i fizički opstanak na KiM.

-Srbija vraća svoj dug Zvečanu i Zvečancima podržavajući razvoj ove opštine, podržavajući turistički, privredni, infrastrukturni oporavak kraja koji je decenijama trpeo pod različitim političkim izazovima - rekao je Ðurić.

Foto: Tanjug



Naveo je da država i crkva zajedno rade i radili su na realizaciji projekata kao što je banja u Banjskoj, a zajedno sa eparhijom Raško - prizrenskom i opštinom Zvečan, država Srbija uspela je da dođe do otvaranja lepog, savremenog i po svim standardima izgrađenog banjsko - lečilišnog centra.

MIROSLAV LAZANSKI UPOZORAVA: Amerika priziva rat na Kosovu!



Preneo je pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i njegovu poruku da će Vlada Srbije i država nastaviti da ulažu u razvoj tog kraja.

-To će biti naš najsnažniji, najjači odgovor na sve pritiske sa kojima se suočavamo, na sve nedaće - istakao je. 

Prema njegovim rečima, ni godine koje su pred nama neće biti lake, ali zadatak države je da radeći ovakve stvari osigura ostanak i opstanak srpskog naroda na KiM. 

-Naš narod će ovde ostati i opstati ukoliko bude ekonomske perspektive, stalnih i snažnih signala da će se ovaj kraj razvijati, a zahvaljujući planu predsednika u svakom srpskom selu i varošici jedan ili više od 300 projekata biće realizovan - kazao je direktor vladine Kancelarije.

Foto: Tanjug



Ðurić je ukazao da se svet menja brže nego ikada do sada, kao i okolnosti i dodao da su oni koji su mislili da vreme radi za njih pogrešili u toj proceni.

Dodao je da će vreme raditi za Srbiju i srpski narod samo ukoliko bude što više projekata poput Rajske banje.

 

UGROŽENI ŽIVOTI PACIJENATA! Ivanović: Priština želi da proizvede etničko čišćenje, situacija je teška, ali naša država Srbija pomaže!



Poručio je da će drzava Srbija nastaviti da podržava srpski narod na KiM, a predstavnike Srba iz južne pokrajine pozvao je da prenesu narodu u svakom kraju gde žive na Kosmetu da nema odustajanja i dizanja ruku od bilo čega.

-Borićemo se za svaki naš dom, svako naše ognjište na Kosovu i Metohiji da se ne ugasi, za svaku našu školu, za svaku našu bolnicu i uz Božiju pomoć da dočekamo mnogo, mnogo bolja vremena - kazao je Ðurić. 

Predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević naveo je da je na današnji dan, koji je ujedno i crkveni praznik Petrovdan, pre 28 godina, formirana opština Zvečan kao posebna jedinica lokalne samouprave.

Foto: Tanjug



Todosijević je kazao da su se talasi istorije prelamali na ovim prostorima tokom svih proteklih teških godina, koje su srpski narod samo ojačale da onda kada je bilo najpotrebnije sačuvaju svoj dom. 

-U takvim, nimalo lakim okolnostima i sa brojnim pritiscima, opština Zvečan uspela je da tokom svih prethodnih godina bude druga kuća i drugi dom za sve svoje građane, kojima smo u skladu sa našim mogućnosti rešavali brojne životne probleme - kazao je Todosijević.

ŠIPTARI SE NIČEG NE STIDE! RAMUŠ LAŽE, CRNE LISTE SU AKTIVNE, razotkrivena obmana Haradinaja i Prištine!



Opština Zvečan je posebnu pažnju prethodnih godina posvetila realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, rekao je Todosijević i naveo da su asfaltirani regionalni, seoski putevi, izgrađeni su objekti različitih namena, stambeni objekti za kategoriju socijalno ugroženog stanovništva.

-Ali, uvek smo vodili računa i o mladim bračnim parovima koji tek treba da grade svoju budućnost i budućnost svoje dece - kazao je Todosijević.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković naveo je da se u opštinu Zvečan dosta ulagalo u proteklih nekoliko godina.

Foto: Tanjug


Kako je naveo izgrađen je Vodovod, lokalna kanalizaciona mreža, sređen uži centar grada, zbrinuto je preko 74 porodice, a u toku je završetak radova na regionalnoj deponiji, kao i početak radova na izgradnji omladinskog centra.

FAJNENŠEL TAJMS O BORELU: Očekuju ga pet važnih testova, među njima i KOSOVO!



Janković je naveo da im je cilj da zaposle još novih radnika u narednom periodu, kao i da je sve do sada urađeno samo mali deo onoga što planiraju u budućnosti.

-Iza nas je težak period, ali pred nama je verovatno još teži. Svaki novi dan predstavlja novu borbu za nas na KiM. Danas je još jedan dan opštine Zvečan, što znači da smo se izborili za još jednu godinu opstanka. Svaka nova proslava dana predstavljaće još jednu novu godinu borbe i našeg opstanka - kazao je Janković.

Foto: Tanjug



Svečana sednica je počela izvođenjem himne “Bože pravde”, a prisustvovali su i predstavnici drugih srpskih sredina na KiM, politički predstavnici Srba iz južne pokrajine, kao i predstavnici opština iz centralne Srbije, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, građani.

Foto: Tanjug


Opština Zvečan dodelila je i priznanja za pomoć u razvoju u vidu plaketa Opštini Stara Pazova i Nacionalnoj službi za zapošljavanje filijali Kosovska Mitrovica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija