• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

21.07.2019

18:13

(FOTO) POBEDIO PROGNOZE LEKARA! "U POČETKU SAM POMERAO SAMO DESNU RUKU I TRI PRSTA"! Tinejdžer koji je povređen u sudaru autobusa smrti i voza STAO NA NOGE!

Društvo

(FOTO) POBEDIO PROGNOZE LEKARA! "U POČETKU SAM POMERAO SAMO DESNU RUKU I TRI PRSTA"! Tinejdžer koji je povređen u sudaru autobusa smrti i voza STAO NA NOGE!

Podeli vest

Ishod stravične nesreće na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova 21. decembra prošle godine je osam preminulih putnika iz autobusa koji je u sudaru sa vozom prepolovljen na pola. Teško povređeni šesnaestogodišnji Marko Lazarević koji je zajedno sa svojim vršnjacima krenuo u školu sedam meseci posle nesreće se oporavlja. Neposredno posle nesreće niko se od lekara nije usuđivao da prognozira da li će Marko moći ponovo da hoda. Marko živi u niškom selu Čokot, drugo polugođe u srednjoj školi "Nikola Tesla" u Nišu je prospustio ali što je najvažnije ponovo hoda

Marko Lazarević će 5. septembra napuniti 17. godina, ali je od dana nesreće tek poslednjhih mesec i po dana kod kuće, pre toga bio je mesecima najpre na klinici za neurohirugiju, a potom i na klinici za fizikalnu medicinu. U početku gotovo potpuno nepokretan.

-Često sanjam to što se desilo, sanjam nesreću i tako neke povezane stvari, i onda, kada se probudim, bude mi krivo i zapitam se – što baš meni to da se desi - objašnjava Lazarević.

(FOTO) PUTNICI IZ AUTOBUSA SU VRIŠTALI "KOČI, IDE VOZ!" Novi detalji strašne TRAGEDIJE KOD NIŠA!

 

U bolnici je sa njim sve vreme bio njegov otac Radoslav Lazarević, koji je kaže verovao u oporavak svog sina.

-Podizao sam ga maltene, davao sam mu snagu, ubeđivao i pričao. Ono što smo preživeli ne  ne daj bože nikome, ali izdržali smo i evo došli kući - navodi Radoslav.

Foto: printscreen RTS

Tim koji je dva puta operisao Marka predvodio je iskusni neurohirurg Nebojša Stojanović, koji kaže – da je sreća u nesreći bila ta što se Marko lečio u Nišu.

-Intervencija je podrazumevala kompletnu zamenu pršljenskih tela koji su ušli u kičmeni kanal, vađenje tih pršljenskih tela zamenom veštačkih implantata i jednu veoma kompleksnu kako mi zovemo – 3D rekonstrukciju kičmenog stuba, koja kasnije može sve to da podnese - objašnjava dr Nebojša Stojanović sa Klinike za neurohirugiju KC Niš.

BIJEMO BITKU ZA POVREĐENE DAN I NOĆ! Čuveni hirurg niškog Kliničkog centra o tragediji koja je pre dva dana potresla i iskusne specijaliste

 

Marko koji će oporavak nastaviti u Ribarskoj banji, kaže, da mu je doktor obećao da će vrlo brzo trčati zajedno.

-Svakim danom se osećam sve bolje i bolje. Nadamo se da ću posle banje da hodam samostalno - navodi Marko.

Foto: printscreen RTS

Markov otac – Radoslav navodi da je Marko nakon nesreće bio gotovo potpuno nepokretan, nije osećao noge, jedino je, kako kaže, mogao malo da pomera desnu ruku i tri prsta.

-Sa teškim operacijama uvek morate da računate i na moguće neke loše ishode i u tim relacijama između pacijenta i lekara mora da postoji jedno uzajamno poverenje, da pacijent ima poverenje u lekara, a da lekar ima poverenje u to da će pacijent ispoštovati to što su se dogovorili - objašnjava Stojanović.

Foto: printscreen RTS

Kobni pružni prelaz obezbeđen je nekoliko dana posle nesreće, a sudski postupak protiv vozača autobusa još uvek je u toku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija