• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

26.07.2019

23:11

ČEKAĆE SE I DO TRI SATA! TOKOM VIKENDA VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA! Očekuju se ogromni zastoji na četiri prelaza

Društvo

ČEKAĆE SE I DO TRI SATA! TOKOM VIKENDA VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA! Očekuju se ogromni zastoji na četiri prelaza

Podeli vest

Tokom predstojećeg vikenda očekuju se ogromne gužve na graničnim prelazima i najprometnijim saobraćajnicama u Srbiji!

Zbog smene turista u letovalištima na prelazima poput Horgoša, Batrovaca, Gradine i Preševa čekaće se i do tri sata, a u samom špicu i duže. Vozačima se savetuje da koriste alternativne granične prelaze i manje frekventne putne pravce.

Jovica Mitić iz AMSS kaže da je svake godine od sredine jula značajno pojačan saobraćaj kroz Srbiju i da se krajem ove nedelje mogu očekivati drastičnije gužve kako zbog smene turista i početka kolektivnih godišnjih odmora u zemljama zapadne Evrope, tako i zbog toga što Srbi masovno krajem jula idu na letovanje.
- Kraj jula i početak avgusta predstavljaju srce turističke sezone, a ljudi po navici putuju subotom i nedeljom, tako da su gužve na granicama ovog vikenda neminovne. Najgore će sigurno biti na najfrekventnijim graničnim prelazima. Već od subote očekuje se čekanje od dva do tri sata na Batrovcima (Hrvatska), Horgošu (Mađarska), Gradini (Bugarska) i naročito na Preševu, graničnom prelazu ka Makedoniji, preko kog svi prolaze na putu ka Grčkoj - upozorava Mitić.

On preporučuje da vozači tokom vikenda koriste manje frekventne puteve i alternativne granične prelaze kako ne bi gubili previše vremena u kolonama.
- Medutim, ukoliko je velika gužva, ni to nije garancija da će se stići brže, jer su prilazi nekim manjim prelazima tada teži. U Grčku se može ući i preko Bugarske, preko Strazimirovaca i Vrške Čuke, ali je tu put u veoma lošem stanju - objašnjava Mitić.

Prema njegovim rečima, vozače će ovog vikenda dosta usporavati i radovi na putevima širom zemlje.
- Na autoputu Beograd - Niš radovi su kod Lapova, Batočine, Paraćina, na Ibarskoj magistrali su kod Rušnja i kod Lazarevca, a ko kreće ka Crnoj Gori, čeka ga zastoj zbog radova između Užica i Zlatibora - kaže on.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da ovog vikenda na put ne bi trebalo kretati bez punog rezervoara, kao i zaliha vode i hrane.
- Očekuju se drastične gužve, pa svi koji putuju treba unapred da se pobrinu za gorivo, hranu i vodu. Takođe, obavezno treba poneti i neku zanimaciju za decu, jer deca nemaju strpljenja da čekaju, pa se zbog njih unervoze i roditelji. Ljudima preporučujem da putuju danju, jer će tada i na granici manje da čekaju. Najveće gužve na granicama su rano ujutru i u večernjim satima, naglašava Okanović.
 

Gde će se koliko čekati

 

* Batrovci (HRVATSKA)
Očekivano čekanje: 2-3 sata
Alternativni prelazi: Šid, Sot, Bačka Palanka, Ljuba
* Horgoš (MAĐARSKA)
Očekivano čekanje: 2 sata
Alternativni prelazi: Kelebija, Horgoš II, Bački Breg, Bački Vinogradi, Bajmok
* Preševo (MAKEDONIJA)
Očekivano čekanje: 2-3 sata
Alternativni prelaz: Prohor Pčinjski
* Gradina (BUGARSKA)
Očekivano čekanje: 2-3 sata
Alternativni prelaz: Vrška Čuka, Strazimirovci




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija