• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.08.2019

16:55

RHMZ UPALIO NOVI ALARM! Oluja ranije stiže u Beograd! ZBOG SUDARA TOPLOG I HLADNOG vazduha jedan period dana će biti NAJKRITIČNIJI!

Društvo

RHMZ UPALIO NOVI ALARM! Oluja ranije stiže u Beograd! ZBOG SUDARA TOPLOG I HLADNOG vazduha jedan period dana će biti NAJKRITIČNIJI!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će sutra popodne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, doći do pojave obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom

Kako se navodi, takvo vreme nastaviće se i u subotu, a preneće se i na ostale delove zemlje. U Beogradu se u noći između petka i subote očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode.

Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, ovakava pojava obično nastaje usled sudara hladonog i toplog vazduha u atmosferi.

- Sutra posle podne stiže hladan front sa severozapda Evrope. Kao i uvek leti, sudar hladnog i toplog vazduha izaziva burnu reakciju atmosfere. Zbog toga već sutra posle 14h, prvo na zapadu i jugozapadu Srbije, treba očekivati pojavu grmljavinskih pljuskova koji ponegde mogu prerasti u vremenske nepogode, tačnije, olujan vetar, grad/led, uz velike količine kiše koje za kratko vreme mogu da prouzrokuju lokalne poplave. Promena vremena će tokom dana napredovati od zapada ka istoku i do večernjih časova bi trebala zahvatiti središnje, severne i delom centralne predele Srbije, a u toku noći istočne i jugoistočne predele.

Foto: pixabay.com

- Najveća opasnost od vremenskih nepogoda se očekuje od 15h do 19h. U toku noći se očekuju grmljavinski pljuskovi, ali bi opasnost od nepogoda trebala biti nešto niža. U subotu će preovladati umereno do znatno oblačno i osetno svežije povremeno uz kišu i pljuskove, posebno na istoku i severoistoku regiona gde bi i dalje bilo najveće opasnosti od pojave nepogoda - rekao je Čubrilo.

OLUJA PROTUTNJALA KROZ SRBIJU! Grom oborio stablo u Kruševcu, putnici izašli iz autobusa i krčili put!

 

- U subotu uveče doći će smirivanja atmosfere i razvedravanja. Ne očekuju se nikakve apokaliptične nepogode, ali jakih oluja može biti te treba preduzeti sve mere opreza u koliko se boravi na otvorenom kao i u koliko vas nevereme zahvati za vreme vožnje - izjavio je on.

Kako su saopštili iz republičkoh hidrometeorološkog zavoda, prema izgledima za narednih sedam dana, u nedelju nas čeka promenljivo oblačno i suvo vreme, a u većini mesta će biti duži sunčani periodi. Od ponedeljka pretežno sunčano uz porast temperature. Krajem perioda naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija