• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

02.08.2019

21:06

IMPRESIVNE BROJKE POSLE OTVARANJA DEONICE KORIDORA 10 NIŠ-PREŠEVO! OBORENI SVI REKORDI! Za 45 dana milion vozila prošlo novim autoputem!

Društvo

IMPRESIVNE BROJKE POSLE OTVARANJA DEONICE KORIDORA 10 NIŠ-PREŠEVO! OBORENI SVI REKORDI! Za 45 dana milion vozila prošlo novim autoputem!

Podeli vest

Od 15. juna do 30. jula inkasirano je pola milijarde dinara od putarina, što je 72,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Fantastične rezultate beleže i naplatne stanice Beograd, Stara Pazova, Šimanovci i Niš

Za prvih 45 dana novoizgrađenom deonicom autoputa Niš-Preševo prošlo je čak 1.093.149 vozila, ekskluzivno saznaje Informer u "Putevima Srbije".

Da sve bude bolje, u istom periodu, od 15. juna do 30. jula, samo od putarina na pomenutoj deonici zarađeno je neverovatnih 520 miliona dinara, što je oko 220 miliona dinara više nego u istom periodu prošle godine, odnosno čak 72,5 odsto.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

U "Putevima Srbije" ne kriju zadovoljstvo zbog ovih fantastičnih rezultata, koji prema njihovom mišljenju mogu da budu samo još bolji, ali i navode da su i prošlog vikenda na naplatnim stanicama Beograd, Stara Pazova, Šimanovci i Niš oboreni rekordi po broju propuštenih vozila - kažu u "Putevima Srbije" i dodaju da će novac od putarina biti iskorišćen za obnovu postojećih i izgradnju brojnih novih deonica.

Impresivne brojke

Kako za Informer kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sve ove impresivne brojke dokaz su da će Srbija i dalje nastaviti sa investicijama u infrastrukturu.

- Naravno, vrednost autoputeva i novih pruga ne meri se samo naplatom putarine već i stvaranjem uslova za nove investicije. Dosad smo izgradili 300 kilometara autoputeva, obnovili više od 500 kilometara pruga, a 18. avgusta otvaramo autoput od Obrenovca do Čačka, koji je ukupne dužine 103 kilometra - navodi Mihajlovićeva.

PAŽNJA! Za vikend totalni haos na granicama


Na većini graničnih prelaza već juče je bio potpuni haos, a za vikend nadležni najavljuju dosada nezapamćene gužve, kilometarske kolone i višesatna čekanja. Dok se juče najviše čekalo na prelazu Gostun ka Crnoj Gori, u narednim danima se najveće gužve očekuju na Gradini ka Bugarskoj i na Preševu ka Makedoniji. Situaciju dodatno otežava činjenica da je u Makedoniji danas veliki praznik Ilinden (Sveti Ilija), pa sve nadležne službe savetuju vozače da koriste alternativne prelaze ili čak da prilikom dolaska ili odlaska u Grčku idu preko Bugarske.

Ona dodaje da počinje i gradnja pet novih autoputeva.

- Gradimo put Preljina-Požega ka Crnoj Gori, Sremska Rača-Kuzmin ka Sarajevu, Moravski koridror od Čačka do Kruševca, zatim Niš-Merdare-Priština deo do Pločnika, kao i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica. Sve to je deo novog investicinog ciklusa Srbije i najbolji garant daljeg ekonomskog rasta i novih poslova za naše firme i naše radnike - objašnjava ona.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Fabrika novca

Stručnjak Građevinske komore Srbije Goran Rodić ističe za naš list da će autoput u budućnosti donositi još više novca od koga će se graditi nove deonice širom Srbije.

- Ovo je fenomenalan rezultat koji još jednom dokazuje da je najbolje i najpametnije ulagati u putnu infrastrukturu. Za svaki dinar koji smo uložili u autoputeve vratiće nam se dva. To je sada jedna fabrika koja pravi novac. Od tog novca se neće samo popravljati autoputevi nego i oni magistralni, a biće korišćen i da se maksimalno ubrza izgradnja novih planiranih deonica. Ne morate biti stručnjak da biste shvatili da sve ovo ima ogroman uticaj na porast BDP-a, viši standard i razvoj ekonomije naše zemlje. A to su samo putarine, koliko će se pumpi, restorana i motela otvoriti pored autoputa i koliko će to doneti novih radnih mesta - optimističan je Rodić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 4 godine

Svaka čast! Samo da ne bude dupli server. Lopovi ne spavaju!?

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Kako li će i da li će članovi i simpatizeri opozicionih stranaka preživeti taj veliki uspeh sadašnje vlasti?

dado

pre 4 godine

Sremska Rača-Kuzmin ka Banjaluci trebate napisati jer je vrijeme da odrastete napokon

Zabrinuti gradjanin

pre 4 godine

Izgleda da je napredak vidljiv samo na naplatnim rampama. Blago nama kad planiramo da zivimo od putarine a obradiva zemlja nam propada. Uvedite bre vinjete!! Vidite li kolike su guzve. Svi ce poceti da nas zaobilaze.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija