• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

04.08.2019

19:59

REČI DEVOJČICE IZ IZBEGLIČKE KOLONE LEDE KRV U ŽILAMA! Mama je spavala sa bombom, tata je rekao "Ako dođu, SPASI SE"!

Društvo

REČI DEVOJČICE IZ IZBEGLIČKE KOLONE LEDE KRV U ŽILAMA! Mama je spavala sa bombom, tata je rekao "Ako dođu, SPASI SE"!

Podeli vest

Milica Jurić, koja se kao dete zatekla u koloni, podsetila se operacije "Oluja" i tragedije koja je zadesila njenu porodicu

- Ja sam Milica Jurić, rođena Mihić, dete Krajišnika, iz sela Donji Vaganac u blizini Plitvičkih jezera. Izbeglica sam. I ponosna sam na to. U ratu su mi ubili strica. Napustili smo rodnu kuću. Nije mi bilo jasno zašto ostavljam mamu i tatu i odlazim. Četvrtog avgusta 1995. nisam razumela šta se dešava. Videla sam kolonu, tugu i bol. Tražili smo pogledom oca i majku iako ih nismo videli, majka je bila u koloni, a otac je ostao da brani selo - rekla je ona.

Kada je otac mobilisan, rekla je da je majka ostala, jer nije želela da ga napusti.

(UŽIVO) "OLUJA" - ZLOČIN KOJI NE SMEMO ZABORAVITI! Patrijarh Irinej: Oprostićemo samo kad se potomci zločinaca pokaju i izvinu!

 

- 4 godine ona je odlazila sa bombom na spavanje, čuvala ju je ispod jastuka. Otac joj je rekao "Ako dođu, spasi se" - rekla je ona okupljenima ispred manastira Krušedol.

Kako je rekla, ona je pronašla sreću u Srbiji, ali "svoju Liku nikad ne može zaboraviti".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija