• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.08.2019

13:06

VELIKI BORCI SE VRATLI IZ KAMPA LJUBAVI I NADE! Završen deseti NURDOR kamp

Društvo

VELIKI BORCI SE VRATLI IZ KAMPA LJUBAVI I NADE! Završen deseti NURDOR kamp

Podeli vest

Deseti letnji "Kamp ljubavi i nade", namenjen deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje, uspešno je završen u Ivanjici, saopštio je Nurdor.

Ove godine čak 64 dece učestvovalo je u kampu i oni su sedam dana uživali u prirodi, druženju i posebno osmišljenim aktivnostima u kojima su im podršku pružali volonteri NURDOR-a.

Kao i svake godine, osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligne bolesti, pomogne na putu do potpunog oporavka uz obnavljanje samopouzdanja, samopoštovanja i vere u svoje sposobnosti. 

Proces je zamišljen da korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižnim.

Uz najmlađe učesnike u Kampu su boravili i roditelji, pratioci, za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. 

Kamp je i ove godine bio besplatan za sve učesnike. 

NURDOR je prvi "Kamp Ljubavi i Nade" organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo više od 700 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona. 

Kada medicina završi svoj deo terapije, da bi lečenje zaista bilo uspešno potrebno je ovakvo mesto, na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život, kažu u NURDOR-u.

Roditelj i predsednica NURDOR-a Joland Korora kaže da je izuzetna privilegija provesti sedam dana sa decom koja su pravi mali heroji i pobednici.

- Zahvalni smo na svakom malom osmehu i zagrljaju koje smo razmenili u Ivanjici. Presrećni smo kada ih gledamo kako slave život, kako su hrabri i kako umeju jedni druge da podržavaju i ohrabruju. Tada znamo da sve što radimo ima smisla i na ovom mestu se nakupimo goriva i motivacije za narednih godinu dana. Neizmerno smo zahvalni svim našim volonterima koji su izdvojili sedam dana svog letnjeg odmora da bi sa nama stvarali bolji svet. Mislim, deco, da smo uspeli-, navela je Korora.

Kao i do sada, NURDOR je "Kamp Ljubavi i Nade" realizovao u "Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica", a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera, kažu u toj organizaciji. 

Oni zahvaljuju Ministarstvu pravde, gospodinu Dobrici Jeliću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija