• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

07.08.2019

18:35

PUTINOVA TUŽITELJKA RASTURILA I NATO I STOLTENBERGA: Srbi to najbolje znaju, UNIŠTAVANJE SUVERENIH DRŽAVA, POPUT JUGOSLAVIJE, JE ONO ŠTO ONI RADE!

Društvo

PUTINOVA TUŽITELJKA RASTURILA I NATO I STOLTENBERGA: Srbi to najbolje znaju, UNIŠTAVANJE SUVERENIH DRŽAVA, POPUT JUGOSLAVIJE, JE ONO ŠTO ONI RADE!

Podeli vest

Poslanik Državne dume i bivši glavni tužilac Krima, Natalija Poklonska, nazvala je "fenomenalnim" saopštenje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, da je borba između velikih sila za globalnu prevlast bila razlog referenduma na Krimu

- A šta je sa ljudskim pravima i slobodama, demokratijom i svim ostalim? Verovatno u kontekstu globalizma to više nije važno. Razbijanje, uništavanje i gutanje suverenih država poput Jugoslavije - to je jedini način i put za takve svetske hegemone, sa njihovom sramnom silom. Mi, Krimljani, u 2014. godini iskoristili smo svoje pravo na samoopredeljenje i zaštitu života od nadolazećih radikala s Majdana i nismo razmišljali o bilo kakvoj globalnoj superiornosti, za razliku od generalnog sekretara NATO - saopštila je Poklonska.

Poklonska je sugerisala da tvrdoglavo nepriznavanje ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom ukazuje na prisustvo kompleksa inferiornosti Sjedinjenih Američkih Država pred velikom državom Rusijom.

Član Saveta Federacije Aleksej Puškov je saopštio da je izjava Stoltenberga potvrdila planove SAD-a i NATO-a da poluostrvo koriste u strateške svrhe.

- Stoltenberg je priznao da su Sjedinjene Američke Države i NATO zemlje imale pretenzije na Krim i Sevastopolj, za koje su sanjale da će ih pretvoriti u svoju pomorsku bazu, u slučaju da je neko sumnjao u to - saopštio je Puškov.

Senator sa Krima Olga Kovitidi nazvala je stav generalnog sekretara NATO-a po pitanju Krima pristrasnim. Prema njenom mišljenju, jedinu ispravnu odluku doneli su stanovnici poluostrva.

- Nismo dozvolili rat, uništavanje republike, njene nacionalne tradicije, kulturne vrednosti i pretvaranje poluostrva u strateški most NATO na Crnom moru blizu granica Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija