• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD/Informer

07.08.2019

21:15 >> 21:16

LAZANSKI IŠAMARAO HRVATE, ALI I AMERE, ZA OLUJU! Dva američka F-14 su bombardovala Knin, u napadu su učestvovali i generali SAD, a Hrvati su obučavali OVK!

Društvo

LAZANSKI IŠAMARAO HRVATE, ALI I AMERE, ZA OLUJU! Dva američka F-14 su bombardovala Knin, u napadu su učestvovali i generali SAD, a Hrvati su obučavali OVK!

Podeli vest

Novi ambasador Srbije u Rusiji i vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski gostujući u emisiji Novo jutro na TV Pink da su Albanci sa Kosova većinom učestvovali u hrvatskim paravojnim i vojnim formacijama tokom rata u Jugoslaviji

- Hrvati su vratili Albancima tu vrstu usluge tako što su slali svoje oficire kao instruktore OVK na Kosovu. Postoje indicije da je i Krstičević bio jedan od instruktora - navodi Lazanski.

Uloga Amerikanaca u Oluji je bila ključna. Dva F-14 su poletela to jutro sa nosača aviona i bombardovala repetitor Ćićevac iznad Knina i presekli sve radio veze krajiškim Srbima.

Američki penzionisani generali su angažovani i oni su imali legitimno pravo da učestvuju u Oluji, ali je Hrvatska kupujući njih, kupila i njihove veze.

Tuđman je bio okružen trustovima mozgova iz dijaspore i Hrvatske, a Krajina nije imala takvu političku elitu. Takođe, odnos sa Palama i Beogradom nije bio dobar. Tada sam još pisao posle Bljeska da peščani sat curi i da je pitanje vremena kada će napasti Krajinu - kaže Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predragm

pre 4 godine

Lazanjski ima selektivno pamcenje. Jna tj. Srpska aviacija je bombardovala cesto Hrvatske polozaje oko Knina i to kasetnim bombama. A bio je i pokusaj atentata na Tudjmana kada je bombardovan onaj dvor u kome tada nije bilo Tudjmana. Normalno lepe dnevnice su uzimali po letu.

Marcco

pre 4 godine

Opet brblja po kafani... nego, nikako da dobije agreman za mesto ambasadora u Rusiji Nije valda da ga Rusi ne zele

djuropopijac

pre 4 godine

Čovjek je iznio više floskula i neistina, kao npr. da su isti avioni bombardirali repetitor "Ćićavac" iznad Knina i tako presjekli sve komunikacije vojsci RSK. Bombardirala su ga 2 Mig-21 koji su poletjeli iz Pule i navedeni repetitor ne postoji uopće, radi se o odašiljaču koji nosi ime po istoimenom brdu "Čelavac" između Sv. Roka i Gračaca.

Djordje

pre 4 godine

Ne razumem ovo “samaranje”!? Jel vi to sanjate!? Il pisete gluposti kao i obicno!? Cuj, samaranje”!?

nema beznačajne greške

pre 4 godine

U pitanju je repetitor Ćelavac, na Velebitu, u blizini Gračaca...nadam se da oni koji pišu novinske tekstove shvataju da je neophodno da se informišu o onome o čemu pišu...hvala

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija