• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2019

08:41

(FOTO) KAŽNJENO 56 OSOBA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA! Stefanović obišao policijske patrole, čak 227 prekšaja u jednoj noći!

Društvo

(FOTO) KAŽNJENO 56 OSOBA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA! Stefanović obišao policijske patrole, čak 227 prekšaja u jednoj noći!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je noćas patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje su bile na redovnim zadacima kontrole saobraćaja i otkrivanja potencijalnih krivičnih dela, a samo tokom prošle noći policija je otkrila 227 saobraćajnih prekršaja

Policija je zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnila 56 vozača, a troje je, zbog veće količine alkohola u krvi, zadržano u policiji do istrežnjenja, saopštio je MUP.

Pripadnici Interventne jedinice priveli su jednu osobu nakon što je pretresom kod nje pronađen pištolj sa 15 metaka u okviru.

Foto: MUP Srbije

Stefanović je nekoliko punktova u Beogradu na kojima je policija vršila kontrolu u cilju povećanja bezbednosti građana, obišao zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem.

Ministar je zahvalio pripadnicima policije koji, kako je rekao, svake noći izlaze na teren i trude se da Beograd, ali i ostatak Srbije, budu maksimalno bezbedni.

Foto: MUP Srbije

- Večeras obilazimo patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje obavljaju svoje redovne zadatke i koje proveravaju da li vozači upravljaju pod dejstvom alkohola ili nekih psihoaktivnih supstanci, kao i da li se u nekim automobilima možda nalazi oružje ili eksploziv - rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da policija ovakvim preventivnim radom uspeva da smanji broj krivičnih i prekršajnih dela, a ujedno je i apelovao na vozače da ne voze pijani.

Foto: MUP Srbije

- Nažalost i večeras sam imao priliku da vidim da jedan deo ljudi vozi pod uticajem alkohola i oni su naravno sankcionisani. Nažalost, čak smo imali i teže slučajeve gde su vozači imali više od 1,5 promila alkohola u krvi - istakao je Stefanović.

Ministar je pohvalio pripadnike Policijske uprave za grad Beograd na, kako je rekao, zavidnim rezultatima koje su ostvarili na smanjenju broja krađa, razbojništava i drugih krivičnih dela.

Foto: MUP Srbije

- Beogradska policija je pokazala zavidne rezultate, ali isto tako očekujem da do kraja godine pojačavajući rad postignu još bolje - poručio je ministar.

Stefanović se upoznao i sa radom novih android radio stanica, koje su počeli da koriste pripadnici Interventne jedinice, a koja bi mogle do kraja godine da zažive u punom kapacitetu u Beogradu.

Foto: MUP Srbije

- Direktor Rebić i ja smo se uverili da su nove tehnologije koje koristi policija, zahvaljujući kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije, veoma dobre. Uz pomoć njih za kratko vreme može se pristupiti bazama podataka o licima koja se kontrolišu, odnosno policajci za kratko vreme, ne zadržavajući previše građane, mogu doći do informacija da li je vozilo kradeno, da li je lice pod potragom i da li se zaista radi o toj osobi - objasnio je ministar Stefanović neke od mogućnosti novih radio stanica, koje funkcionišu u okviru posebne mreže Ministarstva unutrašnjih poslova.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija