• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2019

08:41

(FOTO) KAŽNJENO 56 OSOBA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA! Stefanović obišao policijske patrole, čak 227 prekšaja u jednoj noći!

Društvo

(FOTO) KAŽNJENO 56 OSOBA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA! Stefanović obišao policijske patrole, čak 227 prekšaja u jednoj noći!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je noćas patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje su bile na redovnim zadacima kontrole saobraćaja i otkrivanja potencijalnih krivičnih dela, a samo tokom prošle noći policija je otkrila 227 saobraćajnih prekršaja

Policija je zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnila 56 vozača, a troje je, zbog veće količine alkohola u krvi, zadržano u policiji do istrežnjenja, saopštio je MUP.

Pripadnici Interventne jedinice priveli su jednu osobu nakon što je pretresom kod nje pronađen pištolj sa 15 metaka u okviru.

Foto: MUP Srbije

Stefanović je nekoliko punktova u Beogradu na kojima je policija vršila kontrolu u cilju povećanja bezbednosti građana, obišao zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem.

Ministar je zahvalio pripadnicima policije koji, kako je rekao, svake noći izlaze na teren i trude se da Beograd, ali i ostatak Srbije, budu maksimalno bezbedni.

Foto: MUP Srbije

- Večeras obilazimo patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje obavljaju svoje redovne zadatke i koje proveravaju da li vozači upravljaju pod dejstvom alkohola ili nekih psihoaktivnih supstanci, kao i da li se u nekim automobilima možda nalazi oružje ili eksploziv - rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da policija ovakvim preventivnim radom uspeva da smanji broj krivičnih i prekršajnih dela, a ujedno je i apelovao na vozače da ne voze pijani.

Foto: MUP Srbije

- Nažalost i večeras sam imao priliku da vidim da jedan deo ljudi vozi pod uticajem alkohola i oni su naravno sankcionisani. Nažalost, čak smo imali i teže slučajeve gde su vozači imali više od 1,5 promila alkohola u krvi - istakao je Stefanović.

Ministar je pohvalio pripadnike Policijske uprave za grad Beograd na, kako je rekao, zavidnim rezultatima koje su ostvarili na smanjenju broja krađa, razbojništava i drugih krivičnih dela.

Foto: MUP Srbije

- Beogradska policija je pokazala zavidne rezultate, ali isto tako očekujem da do kraja godine pojačavajući rad postignu još bolje - poručio je ministar.

Stefanović se upoznao i sa radom novih android radio stanica, koje su počeli da koriste pripadnici Interventne jedinice, a koja bi mogle do kraja godine da zažive u punom kapacitetu u Beogradu.

Foto: MUP Srbije

- Direktor Rebić i ja smo se uverili da su nove tehnologije koje koristi policija, zahvaljujući kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije, veoma dobre. Uz pomoć njih za kratko vreme može se pristupiti bazama podataka o licima koja se kontrolišu, odnosno policajci za kratko vreme, ne zadržavajući previše građane, mogu doći do informacija da li je vozilo kradeno, da li je lice pod potragom i da li se zaista radi o toj osobi - objasnio je ministar Stefanović neke od mogućnosti novih radio stanica, koje funkcionišu u okviru posebne mreže Ministarstva unutrašnjih poslova.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija