• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2019

18:19

INTERPOL JURI 116 ALBANACA ZA RATNE ZLOČINE, ALI... PAZI SAD, SVIH 116 IM POBEGLI! Dajte Srbiji da ih pohapsi i rešen problem!

Društvo

INTERPOL JURI 116 ALBANACA ZA RATNE ZLOČINE, ALI... PAZI SAD, SVIH 116 IM POBEGLI! Dajte Srbiji da ih pohapsi i rešen problem!

Podeli vest

Prema najnovijim podacima Interpola, Albanija je na vrhu u odnosu na sve evropske zemlje sa 116 Albanaca koji su optuženi za razne zločine i za kojima je raspisana međunarodna poternica, navodi albanska televizija Top čenel

Kako navodi ova televizija, oni su traženi ne samo na osnovu albanske Interpolove poternice, već njih traže i u drugim zemljama u kojima se sumnjiče da su počinila krivična dela.

Iza Albanije nalazi se BiH sa 99 osoba na Interpolovoj poternici, Bugarska sa 50, Rumunija sa 48 i Francuska sa 28 njenih državljana na ovoj međunarodnoj poternici.

Samo tri evropske zemlje, odnosno Island, Irska i Luksemburg, imaju samo po jednu osobu na Interpolovoj međunarodnoj poternici.

Svaka osoba na ovoj listi može da bude uhapšena u bilo kojoj državi sveta i da bude procesuirana putem ekstradicijskog zatvora, izručenja ili drugog pravnog postupka u zavisnosti od nacionalnih zakonodavstava i bilateralnih i multilateranih ugovora koji regulišu ovu oblast.

Na unutrašnjem nivou, u albanskoj državi postoji lista za unutrašnju poternicu na kojoj se nalaze 690 lica koji su optuženi za raznorazne zločine.

Zbog poteškoča s kojima se albanska policija suočavala prilikom identifikacije i pronalaženja osoba na nacionalnoj i međunarodnoj listi poternica, najčešće je zahtevana pomoć građana objavljivanjem spiskova i fotografija tih osoba na društvenim mrežama.

Kada je reč o regionu Zpadnog Balkana, na INTERPOL listi traženih nalazi se 11 osumnjičenih srpske nacionalnosti, osam Crnogoraca, 22 Hrvata i četvorica osumnjičenih iz Severne Makedonije


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BRAVO

pre 4 godine

A sta bi Srbija da ih pohapsi, verovatno bi ih nagradila i platila put kuci kao i sa svim zlocincima krvavih ruku koji prodjose Srbiju i odose slobodni kuci, a neki i danas navrata da pokazu da mogu ili kao siptarima sa juga uniforme UCK zamene uniformama MUP-a Srbije, ali o tome necu nista da vam kazem i nesmemo to spominjati, ali neka, sve je to u ime mira i tolerancije.

DEDA RAKA

pre 4 godine

Ili su kriminalci i teroristi "brzi" ili je Interpol NESPOSOBAN, ili su u DILU ! Verovatno treća opcija .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija