• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2019

12:22

PREMIJERKA I MINISTRI ČESTITALI KURBAN BAJRAM: Ovaj praznik nas podseća na univerzalne ljudske vrednosti i poštovanje različitosti!

Društvo

PREMIJERKA I MINISTRI ČESTITALI KURBAN BAJRAM: Ovaj praznik nas podseća na univerzalne ljudske vrednosti i poštovanje različitosti!

Podeli vest

Vernici islamske veroispovesti proslavljaju Kurban bajram. Čestitke su uputili premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Maja Gojković i ministri

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Kurban bajram svim vernicima islamske veroispovesti.

Svim građanima islamske veroispovesti upućujem srdačne čestitke podovom velikog verskog praznika Kurban bajrama - navela je Brnabić.

Ona je vernicima poželela da ovaj dan provedu u miru, radosti i ljubavi, sa svojim porodicama i prijateljima. 

Ovaj praznik nas podseća na univerzalne ljudske vrednosti, na važnost poštovanja različitosti, jedinstva i razumevanja - navela je Brnabić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Kurban bajram svim vernicima islamske veroispovesti.

- Svim građanima islamske veroispovesti upućujem čestitke povodom Kurban bajrama. Neka ovaj praznik podseti na vrednosti solidarnosti, tolerancije i razumevanja, a praznični dani u domove unesu mir, zdravlje i radost - navela je Gojkovićeva. 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti Kurban bajram. 

- U ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da vam čestitam Kurban bajram sa željom da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih. Neka nas predstojeći dani slavlja podsete da je naša sudbina u našim rukama i da sami svakoga dana možemo da stvaramo sopstvena čuda. Ne smemo zaboraviti da samo snagom ljudskog duha i čvrste rešenosti da se borimo za vrednosti u koje verujemo, dajemo svoj doprinos boljem, sigurnijem i uspešnijem svetu - navodi se u čestitki.

Povodom praznika, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik, ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitke.

Svi građani Republike Srbije treba da pokažu solidarnost i uzajamno poštovanje jer Božija je volja da zajedno gradimo i branimo našu državu, kuću naše dece. U to ime neka je sa srećom veliki praznik, za bolje društvo, uspešniju i jaču nam Srbiju - navodi se u saopštenju ministra odbrane.

Nadamo se da će Kurban bajram u vaše domove doneti radost, mir i veselje koje ćete podeliti sa svojim najmilijima, kao i sa svojim komšijama i prijateljima, jer su tolerancija i međusobno razumevanje jedini put opstanka i zajedničkog života u našoj nam Srbiji, navodi se u čestitki ministra Zorana Đorđevića. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija