• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.08.2019

15:17

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Međunarodna konferencija "Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi" od 18. do 20. septembra u Vrdniku

Društvo

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Međunarodna konferencija "Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi" od 18. do 20. septembra u Vrdniku

Podeli vest

Republički geodetski zavod organizuje međunarodnu konferenciju "Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi"

U periodu od 18. do 20. septembra u Vrdniku će se održati međunarodna konferencija pod nazivom "Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi".

Međunarodnu konferenciju zajednički organizuju Republički geodetski zavod (RGZ) sa sledećim međunarodnim organizacijama: Zajednički istraživački centar Evropske komisije(EU JRC), Svetska banka (WB), Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), Ekspertska komisija Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu (UNGGIM-Europe) i Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE).

Republički geodetski zavod Republike Srbije izabran je od strane najznačajnijih međunarodnih organizacija za domaćina i partnera u organizaciji ovog važnog internacionalnog događaja zbog izuzetnih rezultata na polju digitalizacije svojih usluga i inovativnosti u oblasti upravljanja geoprostornim podacima. 

Učešće u programu konferencije potvrđeno je od strane međunarodno priznatih eksperata iz 18 različitih zemalja, kao i 14 važnih međunarodnih organizacija a očekuje se prisustvo više od 200 gostiju - visokih predstavnika institucija iz Srbije i sveta.

Značaj ovog događaja za Republiku Srbiju i njen ugled u svetu potvrđuje i učešće visokih zvanica iz različitih međunarodnih organizacija kao što su: dr Marsela Viljareal, direktor Sektora za partnerstvo, Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UNFAO), gospodin Greg Skot iz ekspertske komisije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama(UNGGIM), gospodin Vil Zakut, globalni lider Svetske banke za zemljišnu politiku i geoprostor, gospodin Frederik Zetergejst, vođa radne grupe za zemljišnuadministraciju pri Ekonomskoj komisiji Ujedinjenih nacija zaEvropu (UNECE) kao i mnogi drugi.

Osnovni aspekt konferencije je digitalna transformacija sa osvrtom na digitalne podatke i uvođenje inovativnih usluga u planiranju prostora, izgradnji pametnih gradova, uvođenju precizne poljoprivrede, upravljanju rizicima i drugim oblastima od značaja za održivi razvoj društva.

Organizacija ove konferencije i učešće u ovakvom evropskom i svetskom timu je velika potvrda rezultata i statusa Republičkog geodetskog zavoda i Republike Srbije u međunarodnim krugovima. Toje rezultat zalaganja i entuzijazma svih koji vredno radei savesno obavljaju svoj posaoi na taj način doprinose da Republički geodetski zavod i Republika Srbijabudu na mestu koje im pripada - naveo je u saopštenju direktor RGZ Mr Borko Drašković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija