• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2019

14:08

(FOTO) CEO BALKAN IGRA ZA MALOG VUKA! Humanitarna akcija 'Spasimo decu u saobraćaju'!

Društvo

(FOTO) CEO BALKAN IGRA ZA MALOG VUKA! Humanitarna akcija 'Spasimo decu u saobraćaju'!

Podeli vest

Udruženje "Marko Cara Milanović" iz Kaonika, kod Kruševca, 20. avgusta organizuje tradicionalnu humanitarnu manifestaciju "Spasimo decu u saobraćaju", a ovaj veliki događaj, na kojem se očekuje više od 5.000 posetilaca, posvećen je malom heroju Vuku iz Đunisa

Mali heroj Vuk iz Đunisa uspeo je da dobije bitku za život uprkos tragediji koja ga je zadesila čim je došao na svet. Njegov Otac Stefan Ilić (26) poginuo je na licu mesta , a majka Jovana Milenković (25) iz Đunisa, izdahnula je odmah po rođenju malog Vuka.

Miroljub Milanović, predsednik Udruženja "Marko Cara Milanović", koji je i organizator tradicionalne akcije "Spasimo decu u saobraćaju" potvrdio nam je da je ovogodišnja "Balkanska folklorijada", 11. po redu, koja se održava u utorak 20. avgusta, posvećena velikom heroju Vuku koji je ostao bez oba roditelja. Novac koji se prikupi na toj manifestaciji biće predat porodici Milenković, na ime Vuka, tetki Teodori (20) koja je preživela tragediju, babi i dedi, koji su posle preuzimanja iz hraniteljske porodice nastavili da brinu o malom Vuku.

Foto: Dopisnik R.B.

Roditelji malog Vuka

- Manifestaciju u Kaoniku umesto defilea otvoriće performans "Balkan igra kolo za Vuka" - svi učesnici sa Balkana igraće kolo posvećeno Vuku. To će biti tradicija ubuduće - kaže nam Miroljub Milanović.

(FOTO) NOVA KULA KLINIČKOG CENTRA SRBIJE DVA I PO MESECA PRE ROKA! Lončar: Imaćemo potpuno nova četiri klinička centra

Foto: Dopisnik R.B.

Mesto udesa na Čokotinom brdu

Na ovoj manifestaciji učestvovaće društva iz Bijeljine, Berana, Rumunije, Babinog Mosta kod  Prištine i mnogi drugi, a specijalni gost je Snežana Đurišić, kojoj će Kaoničani uručiti krunu kraljice narodne muzike.

KREĆE NAJUKUSNIJI GASTRONOMSKI KARAVAN NA BALKANU! Šesta sezona karavana "Izađi mi na teglu" počinje u Brusu 19. avgusta

- Naš cilj je da se projekat "Spasimo decu u saobraćaju" realizuje u što više zemalja, gradova i opština, sa što više društava. Moramo biti jedinstveni po tom pitanju, jer samo tako možemo da sasimo našu decu - kaže Miroljub Milanović, kome je i sin Marko svojevremeno stradao u saobraćajnoj nesreći. 

Foto: Dopisnik R.B.

Plakat za Balkansku folklorijadu 

- Prilozi za heroja Vuka su na dobrovoljnoj bazi, bez ograničenja, a i mi ćemo se pridružiti kao udruženje. Kako je manifestacija dosta posećena, očekujemo i da odziv bude veliki, jer naš narod ima veliko srce. Vuku čuvamo posebno mesto u prvom redu u publici - naglašava Miroljub.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija