• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.08.2019

20:36 >> 20:41

PLENKOVIĆU, TI STVARNO MISLIŠ DA SU SRBI IDIOTI?! Hrvatski premijer tvrdi da je "lijepa njihova" raj za manjine, POSEBNO SRBE! To što ih premlaćuju, napadaju, ubijaju... TO NEMA VEZE ZA HRVATSKOM, TO SU POJEDINCI!

Društvo

PLENKOVIĆU, TI STVARNO MISLIŠ DA SU SRBI IDIOTI?! Hrvatski premijer tvrdi da je "lijepa njihova" raj za manjine, POSEBNO SRBE! To što ih premlaćuju, napadaju, ubijaju... TO NEMA VEZE ZA HRVATSKOM, TO SU POJEDINCI!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je napad na Srbe u kafiću u Kninu za najoštriju osudu, ali, ipak, ocenjuje da je reč o činu pojedinaca a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje

- Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna dela pojedinaca koja treba sankcionisati. Ono što radimo mi kao Vlada je upravo obrnuto, smanjiti polarizaciju, smanjiti isključivost i ići protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta - rekao je Plenković,  prenosi N1.hr..

 Ističe da treba sankcionisati počinitelje takvih dela i da je to najbolja poruka i rešavanje problema.
 
- Uvek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine treba da budu deo parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama - rekao je Plenković.

Prokomentarisao je i to što je slika Ante Pavelića pronađena u vili bivšeg ministra uprave, Lovre Kušcevica, ocenivši da je to loše.

- Iznenadilo me to, nisam mogao da verujem.  I to, naravno, nema veze sa društvenom klimom u Hrvatskoj. I to je "delo pojedinca" - rekao je Plenković.

Foto: printscreen yotube

E sad, Plenkoviću, čisto da te podsetimo kako izgleda to što "pojedinci" ne vole Srbe pa ih napadaju, što "naravno nema nikakve veze sa klimom koju stvara i tvoja Vlada", ali i sa tim što se u "lijepoj tvojoj" slavi Jasenovac, umanjuju žrtve ustaškog pogroma nad Srbima, što se slavi najstrašnjij logor u istoriji, što je pozdrav "Za dom spremni" za većinu Hrvata, predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, ali i za tebe, tek istorijski hrvatski pozdrav, što je... Da ne nabrajamo dalje...

Ni to što su na ostrvu Braču, huligani napali mlade sezonce samo zbog toga što su Srbi i što su govorili ekavicom, nema veze sa klimom (ne misli se na vreme, da ne bude zabune prim. aut). Kakve veze, zaboga, ima Hrvatska sa smrću preduzetnika Srbina Radoja Petkovića (63), potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, koji je brutalno prebijen u Rijeci, pa je preminuo od posledica batinanja...

Ni napad na parkiralištu u Ulici put Gazića u Zadru, kada se nepoznate su osobe prišle dvojici Srba, najpre su ih napali verbalno, a potom i fizički, nema veze sa klimom u Hrvatskoj (nije vreme u pitanju)...

Foto: Beta

Ni linč vaterpolista Crvene zvezde na splitskoj Rivi, kada je golmana crveno-belih od žestokih batina i ko zna kakvih povreda spaslo to što je skočio u more, uz komentare "ipak je on Srbin" (a, nije nego Crnogorac) nema veze...   

Stvarno, kakve veze ima Hrvatska politika sa tim?! 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dmitar

pre 4 godine

kad sam bio u Hrvatskoj ja ustao a oni svi ustaše.

posmatrac

pre 4 godine

Pa donekle je u pravu. Dalmatinci, slavonci, baranjci i nisu hrvati. Hrvatska je u prirodnim granicama triput manja, Zagorje i Medjimurje ovo ostalo su pre 1918 bile krunske zemlje austrougarskog carstva a zahvaljujuci agresivnoj politici Vatikana Sbi su pokatoliceni pa im tito zaokruzi kifla drzavu na taj racun. Prisvojili zemlju, pokatolicili narod sad imaju ustase. Tako to biva kad nasilno ljude prevodis u drugu veru i naciju na kraju ti se obije o glavu. Srbi jos nista nismo naucili iz proslosti, prema Hrvatskoj treba podici 7 m. visok zid.

Beki

pre 4 godine

Ja kao Srbin ne bi ziveo u hrvackoj da mi daju kucu u najljepsem delu hrvacke , mozda u talijanskoj istri tamo su ljudi najnormalniji u hrvackoj. Dzaba im njihova lijepa iz koje i posteni hrvati pobegose glavom bez obzira.

joks

pre 4 godine

izmedju njih i srbije podici kineski zid,kako bi sto manje imali posla sa nacionalistima i extremima,

zlatko

pre 4 godine

U dve rečenice sve je rekao i sam sebe ukopao ... "Ja ne vidim takvu klimu." "... i ići protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta." Kad je "nekih snaga" dosta, to je onda valjda klima u društvu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija