• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

23.08.2019

17:43

(FOTO) INFORMER U KOTORU SA DECOM SA KIM! Mališani Venca besplatno letuju u Crnoj Gori!

Društvo

(FOTO) INFORMER U KOTORU SA DECOM SA KIM! Mališani Venca besplatno letuju u Crnoj Gori!

Podeli vest

Ansambl Venac iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, trenutno boravi u Kotoru, u Crnoj Gori, sa 35 mališana koji ove godine letuju potpuno besplatno

Ova humanitarna akcija realizuje se pod pokroviteljstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, a podržali su je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Eparhija raško-prizrenska i agencija za prevoz putnika "Kimko" koja je besplatno ustupila svoje autobuse za prevoz dece i vodiča.

Deci je dan u potpunosti organizovan, imaju sve što im je neophodno.

- Decu sa Kosova i Metohije u Kotoru su, sa puno ljubavi i topline, dočekali predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske i Kola sprskih sestara. Deci ništa ne manjka,  apsolutno sve im je obezbeđeno. Domaćini su oduševljeni našom decu, za koju kažu da su vasiptana i kulturna, kaže direktorica Venca Snežana Jovanović.

Foto: A.Grbović

 

Monahinja Lidija iz Cetinjskog manastira, zajedno sa članicama iz Kola srpskih sestara Crne Gore, sprema 120 obroka dnevno. Monahinju Lidiju deca oslovljavaju sa "mati" ali je nazivaju i "kraljicom" jer ih je, kako kažu, oduševila svojom velikom ljubavlju. 

- Ovde nam je prelepo, sunčamo se, kupamo, šetamo... Pre neki dan smo krstarili, kaže jedan od dečaka sa Kosova i Metohije.

Foto: A.Grbović

Njegova drugarica kaže da nikada do sada nije letovala i da joj se ovog leta ispunio san.

- Lepše je nego na filmu, kazala je ona.

Foto: A.Grbović

Među decom koja u prvoj grupi borave u Kotoru su Ristići iz sela Bratilovce kod Kosovske Kamenice. Oni su 15. avgusta od humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" dobili novu kuću, a odmah uveče otputovali su na letovanje.

- Mi živimo svoj san, sada imamo kuću, a dobili smo i besplatno letovanje. Naši snovi su ispunjeni, kaže troje malih Ristića.

Foto: A.Grbović

Iz Gračanice večeras za Kotor polazi druga grupa mališana koja će, takođe, besplatno letovati u Crnoj Gori. Još 38 mališana sa teritorije Kosova i Metohije ispuniće jedan od svojih snova.

Ovom humanitarnom akcijom, Ansambl Venac još jednom je dokazao da je društveno odgovorna ustanova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija