• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2019

18:04

UNIJA DISKOGRAFA SRBIJE: Protokol će omogućiti umanjenje minimalne naknade za emitere

Društvo

UNIJA DISKOGRAFA SRBIJE: Protokol će omogućiti umanjenje minimalne naknade za emitere

Podeli vest

Unija diskografa Srbije UDS saopštava da su održani pregovori u kojima su učestvovali predstavnici organizacije OFPS (uz podršku organizacije PI – prava interpretatora) i predstavnici udruženja emitera ANEM i RAB koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, a koji su rezultirali postizanjem načelnog dogovora o potpisivanju Protokola kojim bi bili regulisani iznosi minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija

Nakon potvrđivanja od strane upravnih odbora organizacija OFPS i PI i udruženja emitera, biće zaključen Protokol o saradnji u vezi sa regulisanjem minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija. Ovim Protokolom će se ubuduće omogućiti umanjenje minimalne naknade za sve emitere, a posebno za emitere koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivenosti.

Ujedno saopštavamo da je organizacija Sokoj održala pregovore sa predstavnicima udruženja emitera oko zaključenja Protokola u vezi sa plaćanjem minimalne naknade za emitovanje autorskih dela i načelno je postignut dogovor oko sklapanja Protokola i umanjenja minimalne naknade za emitovanje autorskih dela, što se očekuje u narednim danima kada to potvrde upravni odbori organizacije Sokoje i udruženja emitera.

UDS podržava i pozdravlja načelni dogovor između kolektivnih organizacija za ostvarivanje prava autora, interpretatora i proizvođača fonograma i udruženja emitera oko zaključenja Protokola o regulisanja minimalne naknade za emitere.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija