• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.09.2019

10:20

(VIDEO) REBIĆ: Hapšenje u Atlanskom okeanu je 90 odsto zasluga srpske policije i Tužilaštva!

Društvo

(VIDEO) REBIĆ: Hapšenje u Atlanskom okeanu je 90 odsto zasluga srpske policije i Tužilaštva!

Podeli vest

Akcija u kojoj je u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, koju su činila četiri srpska državljanina i dva strana, 90 odsto je zasluga sprskog tužilaštva i policije, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić

- Uprkos tome što se akcija dogodila van teritorije Srbije, ovo hapšenje je 90 odsto zasluga srpskog Tužilaštva i policije, s obzirom je sveobuhvatnu operativnu obradu vodila srpska policija - rekao je Rebić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, srpska policija je više meseci pratila te ljude, koji su više puta putovali za Latinsku Ameriku da bi nabavili kokain i jedrilicu koja je kasnije u Meksiku prerađena za tovar tog narkotika.

- Kada smo imali sve podatke, mi smo sa tim podacima obavestili špansku policiju koja je brzo reagovala, presrela ih na otvorenom moru i pronađeno je 800 kilograma kokaina u vrednosti od 50 miliona evra - naveo je Rebić.

(VIDEO/FOTO) OVO SU SRBI KOJI SU PALI ZBOG 800 KILA KOKAINA! Udružili se sa Rusom i Meksikancem, a na vreće sa drogom lepili fotke GAVRILA PRINCIPA!

Kaže da su u toj akciji uhapšena tri srpska i dva strana državljana, dok se za jednim srpskim državljaninom traga.



Ovo je još jedan primer, naveo je Rebić, zašto je srpska policija poželjan parnter u međunarodnim akcijama protiv organizovanog kriminala, dodajući da srpsku policiju i Interpol svrstava među prvim partnerima.

Foto: printscreen youtube

Ističe da je srpska policija dala svoj doprinos i u sličnim akcijama u maju i julu ove godine, kada je u Hong Kongu i Švajcarskoj, u dve odvojeno akcije, zaplenjeno blizu tonu kokaina.

Prema njegovim rečima, u prethodnih osam meseci na teritoriji Srbije je zaplenjeno blizu tri tone narkotika, a uhapšeno oko 7.000 ljudi, dodajući da je sprečavanje šverca narkotika jedan od osnovnih prioriteta MUP-a.



Posebno zabrinjava činjenica, kaže Rebić, što se u Srbiji sve češće kao dileri droge pojavljuju maloletna deca i apelovao na roditelje da poveda računa o deci.

Dodaje da su srpska južna pokrajina i Albanija plodno tlo za uzgaj marihuane i da značajne količine marihuane dolaze iz tih krajeva, ali da na toj ruti zastupljen i herion.

Govoreći o saobraćajnoj situaciji u Srbiji, Rebić kaže da u toku jedne godine između 500 i 600 ljudi u Srbiji izgubi život u saobraćajnoj nesreći, dodajući da je ovog leta poginulo 178 ljudi, najveći broj mladih do 35 godina.

Zbog toga su u poslednje vreme, dodaje Rebić, preduzete mere sprečavanja brze vožnje, isključenje iz saobraćaja osoba koje su vozile pod dejstvom alkohola, a da je najviše učinjeno na zaštiti dece oko škola, jer u toj zoni nije bilo stradale dece.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija