• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

04.09.2019

10:11

SEKSI SUDIJA MARIJA IZ VRANJA RAZREŠENA DUŽNOSTI zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja!

Društvo

SEKSI SUDIJA MARIJA IZ VRANJA RAZREŠENA DUŽNOSTI zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja!

Podeli vest

Sudija vranjskog Osnovnog suda Marija Janićijević razrešena je dužnosti sudije, nakon drugostepene odluke Visokog saveta sudstva, zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudije

Ona je, kako je rečeno "Novostima", "razrešena zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudije", na sednici 27. avgusta. Reč je o drugostepenoj odluci koja je identična kao i prvostepena od 16. aprila. Janićijevićeva je još u radnom odnosu, do objavljivanja odluke u "Službenom glasniku", ali neće obavljati sudijske poslove, kažu u vranjskom sudu.

Skandal koji je prošle godine potresao Vranje, ali i čitavo pravosuđe, započeo je kada su u novinama objavljene fotografije obnažene mlade sudije. Fotografije je, navodno, napravio njen tadašnji ljubavnik Zvonko Cvetković, koji je izneo niz optužbi na račun sudije, a deo njih se odnosio i na slučajeve na kojima je radila.

Sama Marija Janićijević je tada tvrdila da je žrtva prevare Cvetkovića, koji joj se predstavljao kao sudija Vrhovnog kasacionog suda. Kada je shvatila da je obmanuta, navodno je pokušala da prekine vezu sa osumnjičenim, ali je on počeo da je ucenjuje, zbog čega ga je tužila.

(VIDEO) KAŽNJENA MAJKA KOJA JE VOZILA DETE NA PROZORU AUTOMOBILA! Oduzeta joj dozvola na 10 meseci!

 

Ova sapunica još čeka sudski epilog, ali je izvesno da su detalji i brojne, po mnogima neprimerene, fotografije učinili da Marija ne može više obavljati poslove sudije.

Ona je u utorak u izjavi za "Novosti" kratko prokomentarisala da je pokrenula postupak za ocenu ustavnosti Zakona o sudijama, zbog "nesaglasnosti istog sa Ustavom RS".

- Ustav predviđa da sudijska funkcija prestaje tek nakon odlučivanja Ustavnog suda po žalbi, što u ovom slučaju nije ispoštovano jer je odluku u oba slučaja doneo Visoki savet sudstva, čime je povređen Ustav - kaže Janićijevićeva za "Novosti".

U vranjskom Sudu niko nije bio raspoložen za komentare povodom ovog slučaja. Mnogi su Mariji zamerili lascivne fotografije i "neprimereno ponašanje", ali sa druge strane ne žele da komentarišu slučaj svoje koleginice.

Više tužilaštvo u Vranju podiglo je krajem prošle godine optužni predlog protiv sudije Janićijević nakon što je, zbog nedolaska na glavni pretres, kaznila advokata sa 500.000 dinara, iako je za to predviđena kazna 150.000. Njenu odluku poništilo je Veće Osnovnog suda, ali je ona ponovo donela isto rešenje. Ovaj postupak se vodi u sudu u Leskovcu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pustite ženu na miru

pre 4 godine

Pa šta đ obuće na plazi? Šalvare? Cuj uvreda suda! Pa postovanje suda se stice radom i nepristrasnim sudjenjima! Ovo je za disciplinski postupak možda , ali ne i za otkaz!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija