• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2019

13:09

NATALIJA JE PONOS SRBIJE! Đurić primio Čupku posle osvojenog zlata u Mađarskoj

Društvo

NATALIJA JE PONOS SRBIJE! Đurić primio Čupku posle osvojenog zlata u Mađarskoj

Podeli vest

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ugostio je danas evropsku šampionku u kik boksu Nataliju Savić Čupku iz Kosovske Mitrovice, koja je na završenom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj osvojila zlatnu medalju

 

Posle prijema u njenom rodnom gradu, Ðurić je mladu šampionku u Palati Srbija dočekao rečima "Dobrodošla, šampione".

Uz čestitke, Ðurić istakao i značaj njenog uspeha kako za grad iz kog dolazi, tako i za autonomnu pokrajinu i državu čije boje brani.

Ðurić je dodao i da nije od onih političara koji se slikaju sa sportistima, ali da je prijem za Savićevu organizovao kako bi se za njen uspeh čulo.

- Želim da skrenem pažnju javnosti Srbije da je naša Natalija Savić iz Kosovske Mitrovice osvojila titulu svetskog i evropskog šampiona u kiks boksu, da je upravo osvojila ova pehar kao evropski šampion, da je ponos čitave Srbije devojka od 16 godine iz Kosovske Mitrovice, koja se sama probila na evropski i svetski tron u jednom značajnom sportu - rekao je Ðurić posle prijema.

Kako je naglasio, Savićevoj i njenom treneru, ali i celom timu kik-boks reprezentacije Srbije, čestitao je u ime države i Vlade Srbije.

- Vredno treniraju godinama i bore se pod srpskom zastavom. Prolaze kroz nebrojana iskušenja i u teškim uslovima osvajaju medalje za svoju zemlju".

On je dodao da ovakvi uspesi zavređuju pažnju i podršku cele države.

- Sa naše strane mogu da poručim da smo ponosni na Nataliju i na sve one što su sa njom radili. Da se mi u Srbiji još više ponosimo što je neko sa Kosova i Metohije doneo svetsko i evropsko zlato. Nastavićemo da podržavamo razvoj našeg sporta na KiM, jer je KiM autonomna pokrajina u kojoj ima mnogo srpskih šampiona. Još jedna dobra vest je da će Svetski šampionat sledeće godine biti organizovan u Beogradu i siguran sam da će ovaj dobar rezultat doprineti tome da Beograd i Srbija budu važno središte za razvoj sporta - zaključio je Ðurić.

Šampionka Natalija Savić zahvalila se na prijemu i obećala da će nastaviti da osvaja medalje.

- Osim što je odgovornost velika je i čast braniti boje svoje države i stajati pred svojom zastavom. Zahvaljujem se državi na ogromnoj podršci i na prijemu. Nadam se da ću nastaviti da nižem uspehe i da ću vas i sledeće godine obradovati nekim uspehom na Svetskom prvenstvu - rekla je Savić.

Njen trener Marko Božović zahvalio se za veličanstveni doček, koji je ogranizovan u čast Natalije Savić.

- Dobili smo uveravanja od direktora da će pomoći da ovo ne bude sve, nego da će Natalija dobiti i finansijsku pomoć. Ona će nastaviti da trenira i da niže uspehe - rekao je Božović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija