• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

05.09.2019

22:30

(FOTO) NEMA STAJANJA! Počela izgradnja zgrade sa 36 stanova za građane Gračanice!

Društvo

(FOTO) NEMA STAJANJA! Počela izgradnja zgrade sa 36 stanova za građane Gračanice!

Podeli vest

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i predsednik Srpske liste Goran Rakić položili su kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade od 36 stanova za socijalno ugrožene gračaničke porodice. Vrednost zgrade iznosi oko pola miliona evra

-Ponosan sam što smo postavili temelj za 36 stanova i što ćemo zbirnuti, ali i rešiti životno pitanje za isto toliko porodica. Do sada smo podelili 52 stana, sagradili više od tridesetak kuća i na tome nećemo stati. I dalje ćemo urbanizovati našu opštinu, a cilj nam je da sve porodice koje nemaju krov nad glavom to i dobiju, jer važno je da naše porodice utemeljimo, da ovde ostanu i opstanu, kazao je Popović.

Gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je da je početak izgradnje nove zgrade, početak izgradnje novog dela Gračanice.

Foto: A. G.

-Gradonačelnik Popović je prepoznao realne potrebe stanovništava ove opštine i nadam se da će izgradnjom ove stambene jedinice mnogi mladi ljudi dobiti svoj krov nad glavom, a to znači da će imati mogućnost da stvaraju i proširuju svoje porodice, rekao je Rakić. 

Projekat je deo Socijalne karte stanovanja za koji su građani opštine Gračanica mogli da konkurišu početkom ove godine. Novi konkurs biće otvoren početkom naredne godine.

Foto: A. G.

-Biće izgrađena jedna zgrada, a zbog toga što je Gračanica specijalno zaštićena zona nije se išlo u visinu, tako da je projekat u tri etaže, prizemlje i dva sprata. Zgrada će imati tri ulaza, a struktura stanova garsonjere, jednosobni i dvosobni, kazao je direktor urbanizma Dejan Jovanović i dodao da će zgrada biti završena i opremljena u proleće naredne godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija