• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

12.09.2019

15:33

(FOTO) OPSTANAK NA KiM: Maksimovići iz Gračanice dobijaju kuću!

Društvo

(FOTO) OPSTANAK NA KiM: Maksimovići iz Gračanice dobijaju kuću!

Podeli vest

Ne mogu da verujem da su radovi počeli i da će moja porodica uskoro dobiti krov nad glavom, da ćemo imati pristojne uslove za život. Ova kuća u kojoj sada živimo stara je preko sto godina, prokišnjava, puna je rupa... Bog nas je pogledao, kaže za Informer Snežana Maksimović iz Dobrotina kod Gračanice na Kosovu i Metohiji



Ova osmočlana porodica godinama živi u teškim, nehumanim, uslovima, a novca za izgradnju ili adaptaciju kuće nemaju. Nedavno je Udruženje Srba sa KIM u Beogradu organizovalo donatorsku večeru, a prihod je uručen porodici Maksimović.

Na donatorskoj večeri bio je i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović koji je tada obećao da će Maksimovići dobiti krov nad glavom i da će ova lokalna samouprava obezbediti sredstva za izgradnju nove kuće.

- Ova porodica dobiće novu kuću, a samim tim i veću mogućnost da ovde ostane. Obećao sam tada, a sada to i ispunjavamo. Naša lokalna samouprava ima obavezu da svim porodicama obezbedi uslove za opstanak i ostanak na ovim prostorima. Bez stabilnih porodica, nema stabilnog društva - rekao je Popović koji je danas položio kamen temeljac za izgradnju kuće Maksimovićima.
 

Foto: A. Grbović

On je kazao da je jedan od ciljeva Gračanice stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica i mladih bračnih parova.

- Pre nedelju dana u Gračanici je počela izgradnja stambene zgrade sa ukupno 36 stanova. Oni će biti podeljeni socijalno ugroženim građanima - rekao je gradonačelnik Popović.

Kamen temeljac postavili su i predsednici Privremenog organa SG Priština i Opštine Lipljan, Ljubinko Karadžić i Zlatko Lazić, kao i domaćin Dejan Maksimović.

 

Foto: A. Grbović

Kuća za porodicu Maksimović četvrta je od šest, koje će sredstvima Gračanice biti izgrađene za porodice iz socijalne kategorije. Pre nekoliko dana započeta je izgradnja kuća porodicama Simić iz Gračanice, Stanojević iz Lapljeg Sela i Maksimović iz Livađa. Narednih dana trebalo bi da počne izgradnja kuće za porodicu Simić iz Lepine i Marković iz Sušice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija