• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.09.2019

13:16

NEMCI ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJE U SRBIJU! Čadež: Početkom 2020. u našu zemlju dolazi velika delegacija nemačkih malih i srednjih preduzeća!

Društvo

NEMCI ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJE U SRBIJU! Čadež: Početkom 2020. u našu zemlju dolazi velika delegacija nemačkih malih i srednjih preduzeća!

Podeli vest

Već za nekoliko meseci, početkom naredne godine, Srbiju će posetiti velika delegacija nemačkih malih i srednjih preduzeća, koje su sve zainteresovanije za ulaganje kod nas, najavio je danas u Berlinu Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije

Cilj te posete je da se nemačka mala i srednja preduzeća što detaljnije upoznaju sa uslovima i potencijalima za investiranje i iskustvima velikih kompanija koje uspešno posluju na srpskom tržištu, naveo je Čadež.

Predsednik Privredne komore Srbije, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić. boravi u zvaničnoj poseti Nemačkoj.

- Podstaknuto dobrim iskustvima velikih nemačkih kompanija koje su već investirale u Srbiji, zapošljavaju oko 60.000 radnika i angažuju naše firme za dobavljače, raste i interesovanje malih i srednjih preduzeća iz Nemačke- rekao je Čadež nakon sastanaka sa predstavnicima Saveznog udruženja nemačkih malih i srednjih preduzeća (BVMW), a uoči razgovora sa članovima nemačkog Udruženja porodičnih preduzeća i digitalne asocijacije (VITKOM).


Predsednik PKS je ukazao da Srbija nemačkim investitorima nudi upravo ono što im je potrebno da ulažu i ostvare profit - stabilnost, podsticajnu poslovnu klimu, kvalitetne kadrove i pouzdane lokalne kompanije.

- To je i bila jedna od tema razgovora u Udruženju malih i srednjih kompanija u Nemačkoj. Nemački privrednici iz ovoga udruženja koje okuplja više od milion članova želeli su od nas saznaju zašto treba investirati baš u Srbiji. Čuli su dobra iskustva i žele da dođu- dodao je Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Ističe da će nemački privrednici koji u januaru doputuju u Srbiju moći da se uvere šta je sve urađeno na unapređenju privrednog ambijenta i uslova poslovanja i investiranja i koje mogućnosti im nudimo. Čadež je ukazao na niz stimulativnih mera za ulaganja, koje je donela Vlada Srbije, počev od poreskih olakšica, preko pojednostavljenih procedura do posebnih podsticaja za ulaganje u inovacije, istraživanje i razvoj i savremene tehnologije.

- Na nama je da iskoristimo taj potencijal i da što više tih preduzeća sutra vidimo u Srbiji- poručio je predsednik Komore, koji podseća da je PKS prethodnih godina organizovala više biznis foruma sa privrednicima nemačkih pokrajina, kao i da će ta praksa biti nastavljena i sledeće godine.

Delegacija Srbije, posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, danas će se sastati sa predstavnicima Udruženje porodičnih preduzeća i digitalne asocijacije VITKOM.

O značaju ovih razgovora za jačanje srpsko-nemačke privredne saradnje najbolje govore podaci o snazi i uticaju ovih privrednih asocijacija.

BVMW zajedno sa partnerskim organizacijama okuplja čak 1,1 milion kompanija članica, ima 300 regionalnih i lokalnih kancelarija u Nemačkoj i oko 40 predstavništava širom sveta. Pruža podršku malim i srednjim firmama u svakodnevnom poslovanju i poslovnom povezivanju sa domaćim i inostranim partnerima. Zastupa interese nemačkog malog i srednjeg biznisa na domaćem i međunarodnom tržištu, u komunikaciji sa nacionalnim i institucijama EU u Briselu, sindikatima i velikim kompanijama.

Udruženje porodičnih preduzeća je kontaktna tačka za velike nemačke porodične kompanije sa godišnjim obimom prodaje većim od 50 miliona evra, ali i za manje i srednje porodične firme. Ovu biznis organizaciju, posvećenu saradnji, povezivanju i jačanju pozicije porodičnog biznisa, podržava više od 500 porodičnih kompanija među najvećim u Nemačkoj.

ČADEŽ: Konkurs PKS i EastHub-a, karta za izvoz IT proizvoda u SAD!

 

Sastanak u VITKOM-u otvara vrata za ulaganja i saradnju naših visokotehnoloških firmi i IT startap zajednice sa više od 2.600 nemačkih kompanija iz sektora digitalne ekonomije - sa oko 1.500 malih i srednjih preduzeća i startapova, ali i velikim brojem globalnih igrača u oblasti softvera i hardvera, telekomunikacionih i internet usluga, digitalnih medija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija