• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

26.09.2019

16:58

NIS podržao NURDOR-ovu akciju „Pruži korak“

Društvo

NIS podržao NURDOR-ovu akciju „Pruži korak“

Podeli vest

Više od 300 zaposlenih NIS-a iz gradova širom Srbije danas su podržali akciju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) „Pruži korak“ i prošetali od sedišta kompanije na Novom Beogradu do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj ulici.

Ova akcija ima za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju nove, treće po redu Roditeljske kuće u Beogradu.

Foto: Promo/NIS

 

 Zaposleni NIS-a, predvođeni menadžmentom kompanije, na ovaj način su želeli da pruže podršku i volonterima NURDOR-a,  kreatorima ove ideje „humanog koračanja“. 

Foto: Promo/NIS

 


Tvorci ideje su dvoje prijatelja, aktivista NURDOR-a Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, koji su 19. septembra krenuli peške iz Niša u šetnju do Beograda, dugu čak 256 kilometara. Ovi humani mladi ljudi su istu akciju pokrenuli i 2017. godine, kada su pešačili od Beograda do Niša prikupljajući sredstva za opremanje hemato-onkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu. Zahvaljujući NURDOR-u, to je najopremljenije odeljenje ove namene na Balkanu. 

Foto: Promo/NIS

 

Aplikacija „Pruži korak“, na kojoj počiva ova humanitarna akcija, meri korake korisnika i konvertuje ih u dinare, prema jednostavnoj formuli: 1 pređen kilometar = 100 dinara. Društveno  odgovorne kompanije iz Srbije „otkupljuju korake“ i svoja sredstva doniraju NURDOR-u za uređenje nove, treće po redu Roditeljske kuće u Beogradu. Aplikaciju je za kratko vreme instalirao više od 100 hiljada korisnika i na ovaj način javnost se ujedinila u humanitarnoj akciji velikih razmera.

Foto: Promo/NIS

 


Kao društveno-odgovorna kompanija, NIS godinama podržava rad NURDOR-a, pa tako i ovog puta podrška nije izostala. Pod sloganom „Budućnost na delu“, NIS nastavlja da prepoznaje i podržava humane inicijative namenjene poboljšanju kvaliteta života, a pre svega one usmerene na brigu o najmlađima.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija