• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

05.10.2019

17:00

EKSKLUZIVNO! LUKA KRČEVINAC ZA INFORMER: Presuda Jevtiću vređa sve žrtve pedofila!

Društvo

EKSKLUZIVNO! LUKA KRČEVINAC ZA INFORMER: Presuda Jevtiću vređa sve žrtve pedofila!

Podeli vest

Luka Krčevinac, žrtva Gorana Jevtića, nakon jučerašnjeg javnog obraćanja, eksluzivno za Informer poručuje da Jevtića ne želi ni da pogleda, a da je presuda sramna i vređa sve žrtve seksualnih predatora

On u razgovoru za Informer apeluje na sve žrtve da prijave pedofile.

Posle tvoje ispovesti evidentno je da je došlo do obljube. Zašto se Jevtić tereti samo za nedozvoljene polne radnje? 
- Ne želim da ulazim u odluke suda. Sud je doneo svoju odluku. Mogu samo da budem zadovoljan ili nezadovoljan. Ne mogu da ulazim u te pravne delove niti me zanima.

Foto: Informer DN

Luka u vreme kada ga je napao Goran jevtić

Da li bi sada odreagovao drugačije? 
- Sa ovim godinama bih drugačije odreagovao, ali u onom trenutku, sa 15 godina, nisam znao kako drugačije da odreagujem. Krivo mi je zbog toga. Ali prosto tako kako je. 

Posle preživljenog užasa, da li imaš nameru da se pridružiš borbi protiv pedofilije i da pomogneš i drugima u ovoj situaciji? 
- Imam nameru da se borim protiv pedofila i pedofilije na svim poljima. To sam rekao i momcima iz Pokreta Levijatan da u svakoj akciji, u svakoj edukaciji i gde god budem mogao da govorim o ovom problemu, ja ću to raditi, jer smatram da je to jedan vid prevencije.

Spomenuo si da znaš dvojicu poznanika koje je Jevtić "pipkao". Da li si sa njima razgovorao i dao im savet? 
- Poznajem te momke, ali mislim da oni nemaju hrabrosti i da neće istupiti na ovaj način. Naravno, mi ćemo pokušati da dopremo do njih, ali to je već van mojih mogućnosti da kažem šta će se desiti. 

Da li si čuo za još neke osobe koje je Jevtič uznemiravao? 
- Da, da, znam još dva momka koje je Jevtić seksualno uznemiravao. 

Kako komentarišeš presudu? 
- Za mene je to sramna presuda, koja zapravo degradira ono što se meni dogodilo. Vređa mene, moju porodicu i svu decu na svetu. 

Da li si imao lični kontakt posle sa njim tokom suđenja? 
- Ne. Isključivo na sudu.

PREDSEDNIK POKRETA LEVIJATAN ZA INFORMER: Goran Jevtić je OZBILJAN SEKSUALNI PREDATOR i mora da dobije tri puta veću kaznu!

Kako bi odreagovao da dođe do susreta sa njim nakon svega? 
- Ne bih reagovao nikako. Ne interesuje me. Okrenuo bih glavu. Nisam tip koji bi se fizički obračunavao niti me to interesuje. On je fizički mnogo slabiji od mene, a naučen sam da slabije ne diram. Tako da, do fizičkog obračuna sigurno ne bi došlo. Okrenuo bih glavu da ga ne gledam.

Koliko ti je lakše sad kad si izašao u javnost sa svojom stranom priče? Da li možeš da se vratiš svom životu? 
- Mnogo mi je lakše i želim da se zahvalim momcima iz Pokreta Levijatan što su stali iza mene i bili uz mene u najneprijatnijem i najtežem trenutku u mom životu, posle samog napada, gde sam se zapravo ogolio i rekao istinu po prvi put onako kako  jeste. 

Foto: printskrin

Kako ti vidiš Jevtićevo menjanje iskaza? 
- Upravo njegovo menjanje iskaza govori o njemu i ide u prilog mojoj izjavi. Takođe, govori da je u pitanju jedan lažov i manipulator. 

Kako komentarišeš mnoge javne ličnosti koje su stale na stranu glumca? 
- Iskreno, to mi je najviše smetalo što su javne ličnosti pre bilo kakvih dokaza i pre presude zapravo njega proglasili za nevinog. Evo ispostavilo se da su pogrešili i dalje se niko od njih nije oglasio. Za mene je to jedna velika sramota.

Šta bi poručio svim žrtvama pedofilije? 
- Svaka žrtva treba da slučaj prijavi nadležnima. Ne smeju da ćute i ne treba da se stide. Pričanje u javnosti o svojim slučajevima može sprečiti druge slučajeve seksualnog uznemiravanja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 4 godine

Pa sada neka neto tako nesta napravi sudiji ili nekome njegovom blizem pa da vidimo kakvu ce presudu doneti isti sudija.

pepa prasac

pre 4 godine

jel se to meni pricinjava da je ono iza njega na fotki venecija?

voljeni

pre 4 godine

Mali se ispraznio i bilo mu je dobro a sad se zali.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija