• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2019

16:16

TIJANA BOGDANOVIĆ, NEMEŠ, KUKOLJ U UNIFORMAMA! Vulin: Čast nam je što će se ovakva imena boriti za Vojsku Srbije, idemo na pobedu na Svetskim vojnim igrama u Kini!

Društvo

TIJANA BOGDANOVIĆ, NEMEŠ, KUKOLJ U UNIFORMAMA! Vulin: Čast nam je što će se ovakva imena boriti za Vojsku Srbije, idemo na pobedu na Svetskim vojnim igrama u Kini!

Podeli vest

Nikada Vojska Srbije nije išla s većom niti spremnijom delegacijom na svetsko vojno prvenstvo i bez obzira što ćemo biti u konkurenciji najvećih armija sveta koje mobilišu svoje pripadnike ali i najveće šampione u svojim zemljama očekuje da ćemo se na prestižnom takmičenju okititi brojnim medaljama, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je danas u sportskom centru Vojne akademije obišao završne pripreme ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje će od 18. do 27. oktobra učestvovati na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini

Tokom razgovora sa strelcima, triatloncima i takmičarima u borilačkim sportovima - džudsitima, rvačima, tekvondistima i bokserima, ministar odbrane je želeo da čuje njihove utiske o toku priprema i uslovima koji su im obezbeđeni za trening, ali i o ambicijama, za koje je rekao da su, kad je reč o Vojsci Srbije - uvek pobedničke.

- Nama je velika čast što će uniforme Vojske Srbije nositi jedan Ćulum ili Kukolj, baš kao i Tijana Bogdanović, Nemeš, dakle zaista najbolji u našoj zemlji. Tu su i sjajni strelci Arunović i Grgić. Očekujemo da će svi oni značajno doprineti da Vojska Srbije bude još poštovanija. Svi oni koji svoju budućnost vežu za Vojsku Srbije imaće prilike da se bave sportom, da se takmiče i da zastupaju svoju zemlju - kazao je Vulin.

AMERIKANCI SU MU BESKRAJNO VEROVALI, A ON JE SVE VREME RADIO ZA SVOJ NAROD! Srpski obaveštajac čitavog života IGRAO DVOSTRUKU IGRU, na kraju dobio odlikovanja od SAD, Engleske, Francuske i kralja Petra!



On je poručio da će će svi sportisti koji će nositi uniformu Vojske Srbije dati sve od sebe, te da "više od toga niko ne može da traži od njih, ali da je manje od toga apsolutno neprihvatljivo, jer Vojska Srbije uvek ide na pobedu".

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, nakon što je takmičarima poželeo puno uspeha na takmičenju, istakao je da je ta organizacija u potpunosti stala iza priprema sportista.

On je pomenuo izvanrednu saradnju Saveza i Ministarstva i naglasio da su deo sportske ekipe vojske i braća Nemeš, Kukolj, Andrea Arsović i drugi vrhunski sportisti.

Potpukovnik Nenad Milosavljević, maratonac, koji iza sebe već ima sjajne rezultate, imaće tu čast da na otvaranju predstojećeg takmičenja nosi srpsku trobojku.

 

NA POMOLU "RAT" KINE I SAD ZA SRPSKO ZLATO! Peking hoće američki deo "Čukaru pekia", TAMO JE 15 MILIONA TONA BAKRA I ČAK 300 TONA ZLATA!



To će za njega, kako je rekao, biti veliko zadovoljstvo i čast, ali i svojevrsna kruna sportske karijere unutar profesionalne vojne službe koja traje 25 godina.

Mihail Dudaš, najpoznatiji srpski desetobojac, koji će na Svetskom prvenstvu učestvovati u disciplinama skok u dalj i 110 metara s preponama ( jer desetoboj nije zvanična vojna disciplina) istakao je da je optimista uoči početka takmičenja.

- Neće biti lako, ali na nama je da damo maksimum, ono najviše što možemo, i da se borimo za našu zemlju onako kako bi se borili na svojim takmičenjima u individualnoj konkurenciji, sa jednim dodatnim motivom - da predstavljamo Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije - kazao je Dudaš.

Brigadni general Siniša Radović, direktor kancelarije Republike Srbije pri CISM, poželeo je u ime te organizacije svim sportistima puno uspeha na predstojećem takmičenju, uz posebnu zahvalnost ministru odbrane Aleksandru Vulinu, rektoru Univerziteta odbrane i načelniku Vojne akademije, na podršci zahvaljujući kojoj su pripreme za prestižno sportsko takmičenje protekle veoma uspešno.

Srbija je dugogodišnja članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) koje organizuje predstojeće 7. Svetske vojne igre u gradu Vuhanu, u Kini, u periodu od 18. do 27. oktobra.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija