• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs

15.10.2019

13:18

AKO VOZITE MOTOR, 250 PUTA JE VEĆA MOGUĆNOST DA POGINETE U SAOBRAĆAJU! Svake godine u Srbiji pogine najmanje 45 motorista!

Društvo

AKO VOZITE MOTOR, 250 PUTA JE VEĆA MOGUĆNOST DA POGINETE U SAOBRAĆAJU! Svake godine u Srbiji pogine najmanje 45 motorista!

Podeli vest

Od početka godine u saobraćaju je stradalo 37 vozača motocikala. Samo ovaj vikend dvoje je tragično nastradalo u udesima koji pune novinske naslove

U Asocijaciji za bezbednost motociklista kažu da se pod hitno moraju pojačati mere kontole motociklista, naročito zaštitne opreme koja je obavezna. U sredu se organizuju i prvi besplatni treninzi sigurne vožnje, a pošto je sezona produžena, motociklistima ali i automoblistima se savetuje oprez.

Vikend postaje najopasniji deo nedelje za motocikliste. Trenutno je opasnost da poginete u saobraćaju 250 puta veća ukoliko vozite motor.

Svake godine u Srbiji pogine i do 45 većinom mladih vozača motocikala.

Za zemlju kao što je Srbija, to je veliki gubitak, kažu stručnjaci.

- Srbija nije Tajland, nije Kina da može sebi da dozvoli ovoliki odliv ljudi u saobraćajnim nezgodama. Dakle saobraćajne nezgode su definitivno na trećem mestu po smrtnosti u Srbiji. Najčešće nam odlaze mladi od 18. do 30. godine - rekao je Vladimir Jeftić iz Asocijacije za bezbednost motociklista.

Da bi se nešto promenilo, u Asocijaciji za bezbednost motociklista stalno organizuju škole bezbedne vožnje. Jedna takva će biti u sredu na Ada Huji.

- Ono što je prednost treninga bezbedne vožnje, definitivno to je jedan od najboljih alata, koji vam omogućava da se kao motociklista vratite živi i zdravi svojoj porodici - kaže Jeftić.

Obuka za motocikliste, one iskusne, ali i početnike je potpuno besplatna i traje jedan dan. U organizaciji obuke učestvuju i Agencija za bezbednost saobraćaja i više moto-klubova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija