• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs

16.10.2019

18:34

TAJNE SLUŽBE NAPRAVILE MANEVAR I SADA SE ZNA KO STOJI IZA SVEGA! Bivši bezbednjak otkrio sve o hapšenju zaposlenog u "Krušiku"! DOKUMENT POD OZNAKOM POVERLJIVO!

Društvo

TAJNE SLUŽBE NAPRAVILE MANEVAR I SADA SE ZNA KO STOJI IZA SVEGA! Bivši bezbednjak otkrio sve o hapšenju zaposlenog u "Krušiku"! DOKUMENT POD OZNAKOM POVERLJIVO!

Podeli vest

Dokumentacija je trebalo da prikaže da fabrika, koja je upravo 2014. dobila novo rukovodstvo i ubrzo smenila majku A.O. sa mesta jednog od direktora, posluje sa gubitkom, piše Alo.rs

Među dokumentacijom koju je nezakonito prikupljao i iznosio uhapšeni radnik fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu A.O. nalazi se i izveštaj iz 2014. o ukupnom poslovanju i planovima upućen Nadzornom odboru koji nosi oznaku poverljivo, saznajemo u nadležnom tužilaštvu.

Da je reč o poverljivom dokumentu bilo je poznato i portalima koji su ga u to vreme učinili javno dostupnim.

Dokumentacija je trebalo da prikaže da fabrika, koja je upravo 2014. dobila novo rukovodstvo i ubrzo smenila majku A.O. sa mesta jednog od direktora, zbog poslovanja sa gubicima.

Tako je i lansirana u medije, ali se ubrzo ispostavilo da je namerno dat izveštaj do septembra jer su u tom mesecu potom naplaćeni ugovoreni poslovi čime je "Krušik" pokrio dugovanja iz prethodnih godina i prešao iz minusa u plus.

- Među dokumentacijom koju je A.O. iznosio su bukvalno sve ponude, kalkulacije, ugovori sa svim kompanijama u poslednjih pet godina, počev od preduzeća "Milan Blagojević", "Namenska", "Jugoimport", "Zastava oružje", "Sloboda" i ostali, do dokumentacije na temu pregovora sa kommpanijama iz inostranstva, SAD, Italije, Češke i brojnih drugih zemalja, ali i izveštaji o proizvodnji – kaže Aloov blizak istrazi.

Foto: kolubarske.rs

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Božo Spasić rekao je za Alo.rs da ovde nije reč ni o kakvom uzbunjivaču, već klasičnom slučaju špijunaže.

- Fabrika "Krušik" je od posebnog interesa i značaja za državu. Svaki dokument ili podatak, personalni, proizvodni, ugovorni, predstavlja deo službene tajne čije je odavanje kažnjivo zakonom. Ovde postoje činjenice koje govore u prilog tome da su podaci, dokumenta i informacije prikupljani sa namerom da se stave na raspolaganje trećim licima. To je apsolutno krivično delo. Možemo ga označiti kao odavanje službene tajne ili špijunaža - kaže Spasić.

Prema njegovim rečima, srpska namenska industrija doživljava ekspanziju i zainteresovanost za kupovinu našeg oružja raste u svetu. 

Foto: printscreen

- Pretpostavljam da je neko stupio u kontakt sa A.O. i zatim prikupljao podatke za nekog trećeg, a ne samo za novinare - priča on.

Za njega je posebno interesantna buka koju je oko hapšenja podigao jedan deo opozicije.

- Oni vrlo dobro znaju da svaka vlast mora da procesuira ovakvo ponašanje i da bi i sami isto postupili da su na poziciji. Sve se svelo na pokušaj opozicije da napadne vlast za obračun sa tzv. uzbunjivačem. To lice nije nikakav uzbunjivač već odavalac državnih i drugih tajni. Ako istraga utvrdi da su stranci došli do tih podataka, onda se radi o krivičnom delu špijunaže za koje bi odgovarao u svakoj zemlji - navodi Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija